Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Recursos Humans i Cultura d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch.
El conseller de Recursos Humans i Cultura d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch.

Escaldes aplica l’IPC als treballadors i merita els triennis a 141 empleats


Escrit per: 
M.S.C.

El Comú d’Escaldes-Engordany aplicarà aquest any l’increment de l’IPC del 2,6% a tots els treballadors de la corporació. A més, aquest 2018 també es meriten els triennis a 141 empleats, fet que suposa 66.000 euros. El conseller de Recursos Humans i Cultura, Salomó Benchluch, va destacar que l’IPC havia estat congelat durant molts anys i que ja el 2017 es va aplicar per als salaris més baixos, mentre que per a la resta l’increment va ser inferior. Benchluch va remarcar que la congelació salarial provocava una “certa reivindicació”, ja que el personal veia que el nivell de vida pujava, però els sous es quedaven estancats. 

Amb tot, va defensar que en aquell moment era inviable incrementar l’IPC tenint en compte que el 2012 s’estava en una situació “molt complicada” i que “gairebé no es podia invertir res”. Per això va exposar que quan s’ha pogut aplicar aquest augment s’ha dut a terme. Per a aquest 2018, la pujada salarial del 2,6% suposarà 212.000 euros al pressupost de la corporació. Quant als triennis, el conseller va recordar que mai s’han congelat.
Preguntat per la reforma de la llei de la funció pública i el seu impacte en les plantilles de les corporacions, Benchluch va declarar que la decisió de passar de triennis a quinquennis l’haurà de prendre el Comú. El conseller de Recursos Humans i Cultura va destacar que és una qüestió que caldrà valorar però, en principi, la voluntat de la majoria escaldenca és mantenir els triennis. En aquest sentit, va argumentar que “els salaris del Comú són prou ajustats com per passar a quinquennis”. El conseller va destacar la bona relació que hi ha entre la majoria comunal i el sindicat de treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Ustcee. Va afirmar que qualsevol petició de l’entitat s’ha analitzat i que l’equip comunal valora la presència d’aquesta organització tot i que considera que el problema és que hauria de tenir més afiliats per tenir més representativitat.

Formació
Una altra aposta de l’actual majoria comunal és la formació continuada del personal. Benchluch va explicar que quan van entrar al Comú l’any 2012 aquesta partida era “mínima”, d’uns 7.000 o 8.000 euros per 330 persones. La inversió en formació va créixer fins als 40.000 euros el 2013 i als 50.000 euros el 2018. La intenció del Comú és que vagi augmentant. El conseller va indicar que “la part formativa és essencial a tots els nivells”. En un inici es va impartir formació bàsica al personal (de llengües, atenció al client) i ara s’està treballant els equips per “crear equips competitius”. Pràcticament tots els treballadors han rebut aquestes formacions.

 

Comú d'Escaldes
IPC
triennis
ustcee
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic