Diari digital d'Andorra Bondia
L'ambaixador espanyol lliura la creu d'oficial de l'Ordre d'Isabel la Catòlica a Francesc Xavier Brines i Socies.
L'ambaixador espanyol lliura la creu d'oficial de l'Ordre d'Isabel la Catòlica a Francesc Xavier Brines i Socies.

Espanya reconeix la tasca del darrer director salesià del col·legi Sant Ermengol


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

Després que fa dos anys, per falta de membres, la congregació religiosa dels salesians hagués de deixar el col·legi Sant Ermengol, aquest dilluns l'ambaixada d'Espanya ha lliurat al seu darrer director salesià, Francesc Xavier Brines i Socies, la creu d'oficial de l'Ordre d'Isabel la Catòlica, una distinció que concedeix el rei espanyol i aprova el ministeri d'Afers Exteriors per reconèixer el mèrit civil i l'exemplaritat de persones que han prestat un servei a la societat.

L'ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha explicat que la distinció s'ha atorgat en reconeixement a "una vida dedicada a l'educació i a les institucions", i ha destacat que "l'Andorra d'avui no es podria comprendre sense les més de 50 promocions que han passat pel col·legi Sant Ermengol". Així, l'acte ha servit per agrair la tasca de la congregació dels salesians al centre educatiu, que després de 50 anys va deixar l'escola per manca de relleu generacional i va quedar en mans de l'ordre de les germanes de la Sagrada Família d'Urgell, a qui tothom ha desitjat molts encerts.

Francesc Xavier Brines i Socies, de 61 anys i nascut a Barcelona, va treballar al col·legi Sant Ermengol durant 24 anys, primer com a cap d'estudis i posteriorment com a director. Brines ha agraït la confiança i col·laboració que sempre va trobar tant des del bisbat com des del Govern i des de l'ambaixada espanyola, i ha volgut dedicar la distinció a la cinquantena de salesians que van formar part de la comunitat educativa del centre. 

Des de la sortida dels salesians del centre andorrà, Brines ha seguit exercint en una escola de Badalona, i ha volgut destacar que dos anys més tard, continua lamentant aquesta marxa. En aquest sentit, ha recordat el motiu de la decisió, fruit del fet que la majoria de les congregacions religioses que es dediquen a l'ensenyament a Europa han perdut molts membres. Tot i que no té res a dir sobre la decisió, ja que feia 5 o 6 anys que hi havia converses i que el bisbat i el Govern coneixien les dificultats per al relleu que tenien, Brines ha reconegut que la comunicació del canvi va ser una mica precipitada.

reconeix
salesià
Sant Ermengol
Espanya
col·legi
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic