Diari digital d'Andorra Bondia
La Gavernera.
La Gavernera.

Espot diu que l’acord era fer una reunió tècnica sobre la Gavernera


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J. G.

El fins ara ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va contestar ahir les declaracions de l’Associació de Familiars per a la Salut Mental a Andorra (Afmma) i Stop Violències sobre el Centre d’Acolliment d’Infants i Joves (CAI) La Gavernera. Espot va explicar que l’acord a què van arribar les associacions i el Govern en la darrera reunió de la Comissió de participació de les entitats cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (Copec) va ser formar un grup de treball per fer un seguiment del centre, però que aquest tindria un caràcter “tècnic”. 

És per això que va argumentar que ni el ministre de Salut en funcions, Carles Álvarez Marfany, ni la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, ni ell mateix hi havien de ser presents, al mateix temps que va recordar que la coordinadora d’Afers Socials té un càrrec directiu i que les reunions tècniques són més profitoses.
Espot també va rebutjar les acusacions de manca d’interès i de voluntat política amb relació als temes que afecten La Gavernera. En aquest sentit, va destacar que es va decidir convocar una reunió de la Copec només per tractar el nou model d’atenció a la infància,  i a més, va defensar que l’executiu ha fet “multiplicitat d’accions” en aquest àmbit, com ara els canvis al CAI o la Llei dels drets dels infants i adolescents. “No se’ns pot acusar d’inactivitat”, va afirmar.
Espot va recordar que es va celebrar una reunió de la Copec centrada en la infància però que arran de la demanda de més detalls sobre la Gavernera i la petició de les dues entitats d’un grup de treball específic es va accedir a organitzar aquesta comissió. Va indicar que de les diferents associacions participants a la Copec, només l’Afmma i Stop Violències, i posteriorment la Federació de la Gent Gran, van tenir interès a participar-hi. Segons va exposar, la resta d’entitats van dir que estaven satisfets i que el tema no forma part de la seva funció. L’exministre va afegir que fins i tot l’Unicef i AINA, que són associacions específicament orientades a la infància, es van mostrar satisfetes amb la feina feta des del Govern en aquest àmbit. La petició de l’Afmma i Stop Violències apareix arran de les queixes de familiars, que indicaven que la Gavernera s’utilitzava per a menors amb malalties mentals o drogodependència quan aquest no és el recurs pensat per a aquesta funció.

 

Gavernera
COPEC
Xavier Espot
Stop Violències
afmma

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ara faran totes les reunions tecniques del mon. No us deixeu embaucar...que DA no tingui majoria !

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte