Diari digital d'Andorra Bondia
Estañol (a la dreta) en un acte.
Estañol (a la dreta) en un acte.

Estañol cedeix gratuïtament a l’Estat la digitalització de tot el seu protocol


Escrit per: 
Redacció

Arran de la supressió de la seva notaria, els protocols de l’exnotari Josep Estañol van ser traslladats divendres passat a l’Arxiu General de la Cambra de Notaris, que esdevindrà la responsable de la seva custòdia, de la gestió del seu contingut i de vetllar per la confidencialitat de les dades que s’hi contenen. Després de lliurar el suport físic, ahir també va entregar a l’Estat, de forma gratuïta, la seva digitalització. Després de més de 20 anys de trajectòria professional, els documents digitalitzats recullen la totalitat dels instruments autoritzats durant el període 1998-2017 i la major part dels del període 2018-2020.
Els 73.000 instruments que constitueixen el protocol de Josep Estañol es trobaven immobilitzats en el seu propi despatx i sota la custòdia d’un dels notaris en exercici des del dia 21 de febrer, quan es va produir el seu cessament. Tot i que ni la Llei del notariat del 2017 ni la recent reforma del dia 13 de maig no obliguen els notaris a digitalitzar ni lògicament tampoc a lliurar en aquest suport els protocols anteriors al dia 1 de gener del 2018, l’exnotari ha pres la decisió de cedir-los gratuïtament en un acte de responsabilitat, fruit del seu compromís personal amb el país i la professió.
En paraules d’Estañol: “En les circumstàncies actuals de greu crisi econòmica i sanitària, em plau sumar-me a les mostres de solidaritat que veiem a diari i, a tots els efectes, posar punt final a la meva carrera professional entregant gratuïtament a l’Estat tota la digitalització, des de la meva primera escriptura de l’any 1998”.

 

 

estañol
notaris
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic