Diari digital d'Andorra Bondia
A les comissions mèdiques hi intervenen metges forenses.
A les comissions mèdiques hi intervenen metges forenses.

Examen mèdic a 17 funcionaris per determinar la seva capacitat


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Quan la direcció d’un departament dels que formen part del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, com podrien ser els cossos especials de policia o bombers, creu que una persona, considerada com un treballador sensible,  ha de sotmetre’s a una avaluació mèdica especialitzada per determinar la seva capacitat o no de  continuar al lloc de treball habitual, per diverses circumstàncies, es convoca la comissió mèdica, a requeriment del mateix ministre competent, Xavier Espot. L’any passat es van realitzar un total de disset comissions mèdiques, quan el 2016 només en van ser sis, i el 2013, deu. 
En aquesta valoració, es fa constar tant l’estat físic com psíquic de la persona i, en concret, s’avalua si pot continuar exercint la seva tasca o, en canvi, s’aconsella que sigui reubicada en una altra àrea de l’Administració general, indicant quines activitats pot exercir. 
El comitè mèdic està format per tres metges de diferents especialitats; un metge de l’àrea de Medicina Legal i Forense, un metge especialista del treball i un tercer de l’especialitat de la patologia que presenta el treballador i que ha estat el motiu de convocar el comitè mèdic. 

46 peritatges de la CASS
Aquesta avaluació a les comissions mèdiques és una part de la secció administrativa de l’àrea de Medicina Legal i Forense. L’altra és la corresponent a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), on també es fan valoracions de reconeixements medicoforenses, habitualment per dos metges forenses. En aquest cas, l’any passat es van fer 46 valoracions. Es tracta d’aquelles revisions mèdiques que es fan quan l’assegurat ha tingut una discrepància amb la valoració de la CASS i ha passat ja prèviament en un altre peritatge d’un metge extern a la seguretat social. S’avalua la patologia que té  una determinada persona per determinar-ne el dany corporal. 
Si es mira l’històric dels darrers deu anys, hi ha una mitjana d’uns 40 reconeixements medicoforenses per discrepàncies amb les valoracions que efectuen els metges de la CASS. L’any que n’hi va haver més va ser el 2011, amb 99 peritatges. 

examen mèdic
17 funcionaris
capacitat

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

A l'Admiistració si no fa bé la seva feina se'l reubica molt sovint a una feina inventada, no se'l fa fora, això fa que hi hagi funcionaris que cobrin 5000€ per rentar vidres.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte