Diari digital d'Andorra Bondia

Experts de l’FBI parlen de l’aplicació de la figura de l’agent infiltrat


Escrit per: 
Marta Fernández

Especialistes de l’FBI nord-americà van ser ahir els encarregats d’impartir una conferència als agents de la policia i a personal del món de la justícia, que va estar especialment centrada en la figura de l’agent infiltrat.

D’aquesta manera, el director adjunt de la policia, Frederic Gutiérrez, va manifestar que aquesta figura està recollida en el Codi de procediment penal, però que està pensada sobretot per als agents que poguessin venir de l’estranger a fer una investigació a Andorra, ja que l’aplicació per part de la policia andorrana d’aquesta figura és una mica complicada tenint en compte la idiosincràsia del país.
Els conferenciants, un agent de l’FBI que va treballar de policia infiltrat durant un temps i l’agregat jurídic de l’ambaixada dels Estats Units a Espanya, Marc Varri, van assenyalar que aquesta figura de l’agent infiltrat és una de les eines que l’FBI fa servir d’una manera força habitual per dur a terme les investigacions i van exposar que en moltes ocasions és molt útil per resoldre els casos.
Varri va manifestar que des de l’FBI es fa servir diferents tipus d’eines per a la investigació, i va afegir que ahir van exposar als presents com se selecciona aquests agents encoberts i quins són els requisits que es tenen en compte. D’aquesta manera, va assenyalar que es tracta d’un agent federal que segueix una formació específica i que ha d’estar molt preparat psicològicament per poder desenvolupar aquesta tasca.
Per la seva banda, l’agent infiltrat va manifestar que una de les qüestions més difícils és compaginar la persona real i la fictícia, que és necessari crear per infiltrar-se en un grup determinat. Així, va afegir que quan s’està infiltrat en un grup la personalitat fictícia “va en augment”, mentre que la pròpia a poc a poc es va anul·lant.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic