Diari digital d'Andorra Bondia
Exterior de l'equipament alturgellenc.
Exterior de l'equipament alturgellenc.

Fàbrega demana al Bisbat que "reconsideri" la marxa de l'hospital


Escrit per: 
Redacció

L'alcalde i president del patronat de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, recalca que l'opinió favorable a l'avortament n'és majoritària entre els membres. Amb tot, reconeix la tasca del Bisbat i demana que "reconsideri" la postura de marxar de l'òrgan de gestió de l'equipament.

"En el debat sobre la inclusió de l’avortament farmacològic dins la cartera de serveis de l’hospital, tots els membres del Patronat van explicar la seva opinió i van manifestar la seva postura. A la reunió va quedar clara quina era l’opinió majoritària del Patronat i també l’opinió contrària de les persones que representen el Bisbat, que va ser clara i coherent amb la doctrina de l’església catòlica, i mereix tot el nostre respecte", exposa el comunicat fet públic pel patronat a demanda de Fàbrega. "Tanmateix, l’opció favorable a tirar endavant fou majoritària", recalca.

"Per aquest motiu es va acordar començar els tràmits i preparar el circuit per incloure aquesta prestació en la cartera de serveis del centre. És una decisió que no es pren contra ningú, sinó a favor dels drets de les dones i en virtut d’una llei aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2010. L’hospital de la Seu farà el que fan d’altres centres d’arreu del país", continua, per recordar que "l’aportació del Bisbat a la governança de l’hospital, que té origen al segle XV, ha estat històricament molt positiva, tant en els bons com en els mals moments, i només podem tenir paraules d’agraïment". "Tenim un recent exemple durant la pandèmia en què s’ha fet una col·laboració exemplar amb la utilització d’un espai a l’edifici del seminari per a l’estada de la gent gran de l’hospital de la Seu. No voldríem, de cap manera, la sortida dels seus membres del Patronat, i demanem que reconsiderin la seva decisió i es pugui allargar aquesta col·laboració tant exitosa", prossegueix.

En aquest context, conclou el comunicat, "es fa necessari un nou plantejament de la gestió de recursos per tal de respondre amb eficàcia i eficiència a les necessitats assistencials de la població del nostre territori. Per aquest motiu, en la reunió d’ahir es va acordar també prioritzar el procés iniciat al juny del 2020 de traspassar la gestió de la Fundació Sant Hospital a una empresa de titularitat pública".

Fàbrega
reconsideri
bisbat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic