Diari digital d'Andorra Bondia
El ple ordinari d’ahir al vespre, l’últim de Fàbrega com a alcalde. Francesc Viaplana n’agafarà el relleu dissabte oficialment.
El ple ordinari d’ahir al vespre, l’últim de Fàbrega com a alcalde. Francesc Viaplana n’agafarà el relleu dissabte oficialment.

Fàbrega diu adeu i l’Horta del Valira es dilueix com a seu de l’hospital


Escrit per: 
A. D. / Foto: A. D.
Plàcid i tranquil com un riu que llisca sota el pont va ser l’últim ple en què Jordi Fàbrega exercia com a alcalde de la Seu. Dissabte cedirà el relleu a l’actual vicealcalde, Francesc Viaplana, tal com marca el pacte per aquest mandat entre Junts per Catalunya i ERC. Queda el pas oficial, que es farà dissabte, amb un ple extraordinari en què només hi haurà dos punts: l’acceptació de la renúncia de Fàbrega (la signa avui i continuarà com a vicealcalde) i l’elecció del nou alcalde. “Ha estat un honor grandíssim, el més gran de la meva vida, servir la ciutadania de la Seu i Castellciutat”, va dir Fàbrega en el punt reservat per als informes de l’alcaldia, després d’informar sobre la situació sanitària: molt positiva, va assegurar, amb els indicadors en verd, unes taxes de positivitat molt baixes, cap malalt de Covid-19 hospitalitzat i un percentatge de vacunació d’un 67% de mitjana dels grups d’edat. 
 
En aquesta sessió tranquil·la –i força ràpida inicialment– l’únic debat es va originar al voltant de la moció presentada per Compromís –i rebutjada per la resta– al voltant del nou hospital: el grup demanava que l’Ajuntament cedís el terreny municipal de l’Horta del Valira per construir-hi el nou equipament, una manera d’agilitzar que l’equipament es materialitzi amb urgència. “Altres terrenys o no són encara de propietat municipal o encara que estiguin en procés d’urbanització tenen risc d’inundabilitat, segons documents oficials vigents de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), com és el cas dels futurs terrenys d’equipament al costat dels bombers”, recollia la proposta dels socialistes, defensada per Joan Barrera. 
 
La proposta, si més no, va servir perquè l’encara alcalde aportés algunes informacions sobre l’estat en què es trobaria el projecte, no sense advertir a Compromís que “estan generant una inquietud a la ciutadania que no ens interessa”, per al qual, va assegurar, es realitza “una feina constant però fosca, en reunions discretes”. O no tant, com la visita del conseller de Salut, Josep Maria Argimón, per veure in situ tant les obres del nou CAP com comprovar la necessitat d’un nou hospital.
 
L’argumentació de Fàbrega va deixar entreveure que els terrenys de l’Horta del Valira no serien els més indicats: en primer lloc, perquè dels 14.000 metres quadrats de la parcel·la, 9.000 ja estan compromesos per a la seu de l’escola Inefc. Salut exigeix 12.000 com a mínim, “i a ser possible, fins a 16.000 per a possibles ampliacions”, va intervenir el regidor Joan Gurrera. Qüestions com ara la dificultat per aterrar helicòpters  o per al flux d’ambulàncies en aquella zona semblen diluir també aquesta opció. Pel que fa a la finca propera al parc de bombers, va respondre a Compromís que “òbviament” no es construirà un hospital en una zona inundable. Però han de parlar els tècnics, va insistir. 
 
La CUP va insistir que el debat s’ha d’abordar a la taula de sanitat ja existent. 
Fàbrega
adéu
Horta
Valira

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Molt bè

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic