Diari digital d'Andorra Bondia
Els metges perceben que l’ambient laboral al servei d’Urgències s’està normalitzant.
Els metges perceben que l’ambient laboral al servei d’Urgències s’està normalitzant.

A falta de dues incorporacions, la plantilla d’urgències està completa


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

La direcció del SAAS assegura que la plantilla de metges del servei d’Urgències està pràcticament completa, a falta de dues incorporacions, que s’espera que siguin durant aquest mes de juny i al juliol. La reestructuració organitzativa, però, no es preveu  que sigui una realitat fins a l’hivern, ja que ara la comissió d’urgències, formada per la direcció del SAAS i els agents professionals que intervenen en el servei,  està perfilant com hauria de ser la seva nova organització. Tot i això, el que està clar és que el doctor Josep Gómez deixarà de ser cap d’Urgències. Segons ha informat la direcció del SAAS, Gómez continua de baixa i quan torni “es prendran les decisions” pel que fa al seu lloc de feina “però no tornarà a ser cap del servei”, manifesten des del SAAS. Ara per ara, els dos coordinadors del servei dirigeixen l’àrea. 

El portaveu d’aquesta comissió d’Urgències, Marcos Gutiérrez, va explicar que ara les reunions se centren en com organitzar el servei d’Urgències per aconseguir millorar l’assistència. Segons Gutiérrez, en l’actualitat, la intenció és compartida entre els professionals i la direcció, i el principal canvi passa perquè els metges no s’hagin d’ocupar de l’assistència a fora i dins de l’hospital, sinó que la combinació de l’assistència sigui una altra, “més racional”, va dir Gutiérrez. Des de la comissió s’està elaborant un pla de feina en què s’han d’especificar les necessitats del servei d’Urgències i des de la direcció del SAAS s’està estudiant. 

Des de la comissió consideren que aquest canvi de funcionament del servei s’iniciarà per a la temporada d’hivern. “S’espera millorar el servei d’atenció assistencial, fer que sigui més ràpid i reduir el temps d’espera i, al mateix temps, fer-lo compatible amb la vida familiar i social del professional”, va dir Gutiérrez. 

Segons el representant de la comissió, els metges ja han notat una millora en no haver de tenir una sobrecàrrega d’hores i poder agafar vacances. Això, però, va millorant i es va “normalitzant” l’ambient laboral del servei. 

Actualment, des del servei detecten, pel mes de maig passat i per la temporada en què ens trobem, una davallada de pacients, la qual cosa, afegida a les noves incorporacions de metges, relaxa la càrrega de feina. S’espera que de cara a l’agost hi puguin haver més punts d’afluència alta de pacients, per ser temporada turística alta.

incorporacions
plantilla
urgències
completa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic