Diari digital d'Andorra Bondia
L’aplicació informarà des de l’estat d’ocupació dels aparcaments fins als horaris dels autobusos.
L’aplicació informarà des de l’estat d’ocupació dels aparcaments fins als horaris dels autobusos.

FEDA adjudica la plataforma de mobilitat intermodal a Siemens


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) ha adjudicat a Siemens Mobility la creació de la plataforma de mobilitat intermodal que ha de permetre una millor gestió de la mobilitat i oferir informació en temps real als usuaris, segons ha informat la parapública, que ha precisat que l’aplicació serà operativa durant el darrer trimestre de l’any i que de forma progressiva s’hi aniran incorporant les diferents dades.
D’aquesta manera, Siemens Mobility serà l’encarregada d’integrar la informació de les diferents modalitats de mobilitat en una aplicació fàcil d’utilitzar, basada en una plataforma de mobilitat de l’empresa ja existent i que s’ha instal·lat a altres llocs d’Europa, mentre  que Electromaps implantarà una eina de gestió per als carregadors públics de vehicles elèctrics, i l’empresa MyBus GmbH incorporarà les gestions i dades de les línies d’autobús.
La nova plataforma permetrà als viatgers obtenir informació en temps real i el pagament unificat en les diferents modalitats de transport: línies de transport públic, aparcaments públics i privats, sistema públic de bicicleta elèctrica compartida i carregadors de vehicles elèctrics de la via pública i privats. A més, oferirà als usuaris la possibilitat de dissenyar els seus trajectes combinant diferents opcions de mobilitat i la solució incorporarà la identificació d’accés des d’una única aplicació.
Així mateix, com ha recordat FEDA, la nova eina també facilitarà la gestió als prestadors de serveis perquè puguin millorar la qualitat del servei que ofereixen, i permetrà a les administracions accedir a les dades necessàries per fer un seguiment de la qualitat del servei prestat.
Mentre que Siemens Mobility adapta l’eina a Andorra per garantir que les funcionalitats i necessitats del país estiguin incorporades per oferir la millor experiència possible als viatgers, des de FEDA es coordinarà l’adaptació de l’aplicació a les necessitats del projecte i la integració dels tres lots adjudicats.
La mobilitat elèctrica i la integració de les dades dels aparcaments públics començaran a funcionar en la primera fase, gràcies a l’acord amb els diferents comuns, que s’hi aniran afegint de manera progressiva. La planificació dels viatges i el pagament amb mòbil dels viatges en autobús, tal com es va preveure des de l’executiu en el concurs per a les línies de transport públic, formaran part de la plataforma quan entri en funcionament el nou servei.
Aquest projecte s’emmarca en l’objectiu de Forces Elèctriques d’Andorra d’impulsar un desenvolupament energètic sostenible. I amb la creació de FEDA Solucions, serà aquesta filial la que assumirà el projecte de la plataforma multimodal de mobilitat.

FEDA
Siemens
adjudica
plataforma
mobilitat
creació
intermodal
Número de vots: 161
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic