Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l'assignatura de l'acord.
Un moment de l'assignatura de l'acord.

FEDA i ADELCA s'uneixen per impulsar la transició energètica


Escrit per: 
Agències / Foto: E. P.

El director general de FEDA, Albert Moles, el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, i el president de l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització d’Andorra (Adelca), Edgar Francôme, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar la transició energètica i el creixement sostenible del sector, tot promovent la formació dels professionals per tal que puguin participar en la instal·lació de les xarxes de calor i d’altres energies renovables, així com en la substitució dels comptadors vells per comptadors intel·ligents. En aquest sentit, el director general de FEDA ha destacat que “la col·laboració que sorgeix d’aquest conveni és molt important, tant de cara a la formació per tal que els associats d’Adelca puguin tenir les certificacions pertinents, com a l’hora d’afrontar els diferents reptes que planteja  la transició energètica”. 

El president d’Adelca reconeix que per a ells és molt important “poder comptar amb aquesta formació i aquestes homologacions que ens permetran participar en les instal·lacions de la xarxa de calor i en el desenvolupament de les energies renovables”. Francôme ha recordat que l’entitat compta amb una setantena d’empreses associades que donen feina a uns 900 treballadors. Segons una primera estimació, hi hauria “entre 45 i 90 treballadors” interessats a obtenir aquestes certificacions.

Pel seu cantó, el director general de FEDA ha posat en relleu la importància de poder “ser més autònoms” pel que fa a l’energia i evitar així les fluctuacions del mercat. En aquest sentit, ha destacat que “comptar amb personal al país que pugui ajudar-nos en el desenvolupament de les renovables i també a accelerar el canvi a comptadors intel·ligents és una manera més de tenir aquesta autonomia”. Actualment, FEDA ja ha canviat la meitat dels comptadors i s’espera que, fruit d’aquesta col·laboració amb Adelca, la substitució es pugui completar en un màxim de tres anys.

D’altra banda, Adelca ja forma els seus professionals en la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Ara, amb la signatura del conveni, FEDA hi col·laborarà amb una aportació econòmica de 5.000 euros.

El preu de la llum es mantindrà al 2022

FEDA no incrementarà el preu de la llum malgrat les fluctuacions que té el mercat. Així ho ha confirmat Moles durant la roda de premsa. El director general de la parapública ha destacat que "tenim acords signats i gran part de l'electricitat que comprem a França i Espanya està tancada en un preu fixe" i ha afegit que "tenim el compromís de mantenir els preus". Moles ha confirmat que ja s'ha fet avinent el pressupost per al curs vinent a Govern.

FEDA
ADELCA
transició energètica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic