Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, en la compareixença d’ahir a la tarda.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, en la compareixença d’ahir a la tarda.

Fins a 2.158 treballadors surten de l’ERTO la primera quinzena de juny


Escrit per: 
M.S. / FOTO: SFGA

La bona evolució de les dades sanitàries, la millora de la mobilitat i la relaxació de les restriccions han comportat també una major activitat econòmica i una millora de la situació per a molts treballadors afectats per ERTOs i que han pogut retornar als seus llocs de feina.
I és que fins a 2.158 treballadors han sortit de les suspensions temporals dels contractes de treball (STCT) o de les reduccions de la jornada laboral (RJL) els primers quinze dies de juny, segons les dades facilitades aquest dimecres pel ministre de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, que ha precisat que si a final de maig hi havia fins a 4.358 treballadors afectats per una STCT o una RJL, a 15 de juny la xifra s’havia reduït a 2.201, concretament 1.358 en RJL i 843 en STCT.

“En quinze dies és una millora molt substancial”, ha remarcat el ministre, confiat que “segueixi aquesta tendència”, que ha advertit, però, que “no estem en una situació de recuperació completa ni de bon tros” tot i que “es va en la bona línia”.

I és que la represa i millora de l’activitat econòmica es percep també amb les dades del Servei d’Ocupació, que mantenen la tendència a la baixa. Així, a finals del mes de maig passat al SOA hi havia fins a 1.080 persones inscrites en recerca d’un lloc de treball, 208 menys respecte als 1.288 inscrits de finals d’abril, fet que suposa una davallada del 16,1%. “Fa un any en l’època més dura de la crisi teníem 1.761 persones a l’atur, amb la qual cosa gairebé hem dividit la xifra per dos”, ha remarcat Jover, que va valorar la xifra positivament tot i reconèixer que no es pot estar encara “satisfet”, ja que encara hi ha més de 1.000 persones que busquen feina.

Pel que fa als llocs de treball oferts també s’aprecia una millora, ja que si a l’abril eren 595, el mes passat van ser 809, una xifra que contrasta amb els tot just 396 que s’oferien un any abans i “molt similar a la del maig del 2019”.

Quant a l’ajut per desocupació involuntària, el mes passat el percebien fins a 361 persones, 17 més que les que cobraven prestació a l’abril, un increment que pel ministre constata que “hi ha molt camí per recórrer” però també “demostra el suport del Govern” a les persones que es troben sense feina. Dels beneficiaris de l’ajut a final de maig, 237 percebien la prestació econòmica per desocupació involuntària i 124 l’ocasional d’activitats relacionades amb la temporada de neu.

El ministre ha incidit també en la millora de les xifres d’assalariats registrats a la Caixa Andorra de Seguretat Social, en aquest cas, però, amb dades corresponents al mes d’abril. Així, fas dos mesos hi havia fins a 37.256 assalariats, 1.503 més que els registrats el mateix mes de l’any passat. Quant a la massa salarial, era de 79 milions d’euros, 3 més respecte als 76 milions de l’abril del 2020.

Finalment, Jover ha informat que el Govern va aprovar una nova quota de residència i treball per compte propi de 250 permisos, 50 dels quals per a professionals liberals i 200 per altres tipologies, després que la darrera quota aprovada el febrer passat, també de 250 autoritzacions, estigui ja gairebé esgotada.

 

 

ERTO
treballadors
treball
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic