Diari digital d'Andorra Bondia
Les dependències de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
Les dependències de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Fins a 4.327 pensionistes veuran augmentada la pensió en un 3,5%


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

La Caixa Andorrana de Seguretat Social ja ha enllestit totes les modificacions informàtiques necessàries perquè a partir d’aquest mes de gener fins a 4.327 persones vegin incrementada la seva pensió en un 3,5% en compliment de les disposicions de la Llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i millora del poder adquisitiu, que preveia aquest augment per a les pensions inferiors al salari mínim interprofessional.

Així ho va informar ahir el consell d’administració de la CASS, que va recordar que les persones beneficiàries han de residir al Principat i haver cotitzat un mínim de 25 anys a la branca de jubilació, en el cas de la pensió de jubilació i la de viduïtat, i de 25 anys a la branca general, en el cas la pensió d’invalidesa derivada d’accident no laboral o malaltia comuna, o per a la pensió d’invalidesa derivada d’accident laboral o malaltia professional. 
Des de la parapública, que recorda que la resta de pensions d’un import brut superior al salari mínim no s’incrementaran en haver-se registrat un IPC negatiu el 2020, es remarca que  aquest increment extraordinari té caràcter no contributiu i es manté mentre la persona assegurada continuï complint els requisits establerts.

D’altra banda, la CASS va informar que Carme Moles no continuarà exercint com a defensora de l’afiliat per “motius professionals”. Així, des del consell d’administració de la parapública, que va agrair a Moles la tasca duta a  terme, s’ha iniciat ja el procés per tal de trobar un nou defensor o defensora de l’afiliat. Precisament, quant a la tasca portada a terme per Moles l’any passat, i malgrat els mesos de confinament, la CASS va explicar que es van portar a terme 145 entrevistes amb afiliats, tant de forma presencial com telemàtica. 

Quant als temes de consulta dels afiliats es van mantenir els mateixos d’anys anteriors amb prevalença pel no-reemborsament de prestacions i desacords amb altes mèdiques i determinació de grau d’invalidesa. A més, la parapública va remarcar que el nombre de queixes rebudes “ha estat molt baix”, i que aquestes “es podrien evitar millorant la informació que es dona a l’afiliat”.

pensionistes
veuran
augmentada
pensió
3
5%
cass
Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte