Diari digital d'Andorra Bondia
Un control de la policia.
Un control de la policia.

Fins a 880 controls i 70 sancions a conductors de motocicletes, bicicletes i patinets


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La policia ha controlat 880 conductors, dels quals n'ha sancionat 70 per infringir fins a 86 articles del Codi de la circulació, durant la campanya adreçada als conductors de motocicletes, ciclomotors, VMP i bicicletes duta a terme entre el 2 i el 22 de maig, segons ha informat el cos d'ordre, que ha precisat que el percentatge de conductors sancionats respecte als controlats sigui del 7,95%.

La campanya tenia com objectiu incidir en que els vehicles tipus motocicletes, ciclomotors, VPM i bicicletes circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles.

Així, el cos de seguretat imposat fins a 65 sancions per deficiències tècniques i/o administratives, gairebé una tercera part de les quals (20) per no poder mostrar el comprovant de la pòlissa de l’assegurança i/o el rebut de la seva vigència. També s'han sancionat 14 conductors per no presentar-se a la ITV en el termini establert reglamentàriament, a 12 per circular sense guants adaptats a la circulació i a 8 per circular sense el distintiu de la ITV en vigència i per no haver-se presentat a les proves reglamentàries. Encara en aquest àmbit tècnic i administratiu, s'han imposat tres sancions per conduir un vehicle sense tenir la categoria de permís corresponent, tres per circular amb pneumàtics en mal estat, dues per circular sense casc homologat, altres dues per no poder exhibir el certificat de matriculació malgrat tenir-lo i una per circular amb un vehicle que no disposa de l’assegurança obligatòria.

D'altra banda, la policia ha imposat 21 sancions per imprudències o infraccions dels conductors, vuit de les quals per no respectar els límits de velocitat establerts. També n'hi ha cinc per efectuar un avançament trepitjant una línia longitudinal contínua, en els casos no permesos, cinc més per no respectar la senyalització horitzontal de la calçada, dues per circular amb competència de velocitat en les vies públiques obertes al trànsit i una per no respectar el llum vermell d’un semàfor.

Des del cos es remarca que en el decurs d'aquesta campanya també s'ha posat èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció.

880
controls
70
sancions
conductors
motocicletes
bicicletes
patinets
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic