Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Eric Jover.
El ministre Eric Jover.

Flexibilització dels requisits per facilitar la contractació d’interins


Escrit per: 
M.P. / FOTO: SFGA/C.E.

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’avantprojecte de llei de modificació de la Llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà per tal de flexibilitzar els requisits de titulació dels docents que intervenen als nivells d’ensenyament obligatori i així facilitar la contractació de personal interí per cobrir baixes.

Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, fins ara, per ser professor a segona ensenyança, batxillerat o formació d’adult i formació andorrana es requeria, com a mínim, una titulació oficial de segon cicle universitari i que un dels cicles fos de l’àmbit de l’especialitat corresponent. Darrerament, però, s’han donat casos en què hi ha hagut places que ha costat molt cobrir-les perquè no es trobava el personal amb la formació adequada i segons el ministre, “amb la crisi de la Covid la situació s’ha agreujat”. Igualment ha apuntat que les característiques del sistema andorrà, que obliguen els professors a tenir coneixements també de diferents llengües, sovint fa més complicades les contractacions. Així, per minimitzar el temps d’absència del personal docent s’ha proposat afegir al redactat de la llei que en cas excepcional, sempre que no s’hagi pogut garantir la docència de forma continuada al llarg de 15 dies naturals en una mateixa àrea d’aprenentatge, es pot contractar personal interí que posseeixi una titulació oficial de primer cicle universitari de l’àmbit de l’especialitat corresponent.

Jover ha volgut remarcar que aquesta contractació temporal no dona dret al personal interí a accedir als processos de selecció ni a formar part de la borsa de treball d’aquest nivell educatiu.

Exàmens de català

D’altra banda, aaquest dimecres també s'ha anunciat la convocatòria dels exàmens oficials de català dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Les proves es faran entre el 20 i el 28 de novembre. Les persones que s’hi vulguin inscriure ho poden fer a través del web de Tràmits i el preu de la inscripció és de 17,15 euros.

 

 

 

educació
professors
interins
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic