Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació dels programes, a Tremp.
Un moment de la presentació dels programes, a Tremp.

Formació per a 1.600 treballadors de l'Alt Pirineu i Aran


Escrit per: 
Agències / Foto: ACN

El Departament d'Empresa i Treball preveu que enguany més de 1.600 persones de l'Alt Pirineu i Aran millorin la seva formació gràcies als programes del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Dos nous programes, CONFORCAT i PROJECTA'T, s'han adaptat a les necessitats del teixit productiu i han de contribuir a satisfer les demandes de formació, assessorament i orientació dels treballadors. El proper mes de març, el Consorci obrirà una convocatòria de subvencions del CONFORCAT dotat amb 21 milions d'euros per contribuir a cobrir les necessitats directes de les empreses.

Ja l'any 2022 més de 1.600 persones van participar a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran en programes subvencionats pel Consorci. D'aquestes, les dones representen un 70,1% i els homes el 29,5% del total de participants. El 82,2% eren persones ocupades i el 17,8% desocupades.

Per comarques, els percentatges de persones participants van ser l'Alt Urgell (30,5%); el Pallars Jussà (25,1%); Cerdanya (20,5%); Pallars Sobirà (15,7%); Val d'Aran (5,5%); i Alta Ribagorça (2,7%).

Per nivell d'estudis el 34% eren persones amb títols universitaris; el 17% amb formació professional de grau mitjà; el 14% amb formació professional de grau superior; el 14% amb ESO o grau escolar; l'11% amb batxillerat i el 6% sense titulació certificada o amb altres titulacions.

Per grups d'edat, entre 45 i 55 anys són els que més van participar en aquestes formacions i entre els sectors professionals els destinats a serveis socioculturals i a la comunitat.

Programes innovadors

El CONFORCAT és un programa de formació contínua adreçat a les empreses, amb un èmfasi especial en el sector industrial, i dissenyat per fer formació a mida de les empreses i dels seus treballadors per millorar-ne la productivitat.

El programa PROJECTA'T és per proporcionar assessorament i orientació professional a les persones treballadores ocupades. En concret, el Consorci hi ha destinat 10 milions d'euros perquè un mínim de 80.000 persones disposin de recursos, amb 100 unitats d'orientació distribuïdes per tot Catalunya.

Les novetats d'aquests dos programes se sumen a tota l'oferta de formació contínua subvencionada pel Consorci que, enguany, permetrà beneficiar-se al voltant de 210.000 persones treballadores en actiu a Catalunya.

El secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, Enric Vinaixa, ha destacat que enguany els diners de l'ajut per la formació es concediran prèviament a impartir els cursos perquè aquest fet no sigui un impediment per les empreses.

formacio
treballadors
Pirineu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte