Diari digital d'Andorra Bondia
Gatropirineus reuneix més de 200 participants i uns trenta ponents
Gatropirineus reuneix més de 200 participants i uns trenta ponents

Gastropirineus reuneix més de 200 participants i uns trenta ponents


Escrit per: 
Agències

Les jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus Gatropirineus es van inaugurar ahir al Palau d’Esports i Congressos d’Alp, amb més de 200 participants, una trentena de ponents i 220 productors representats. L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; l’alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; i el director de Gastropirineus, Francesc López. Es va destacar la consolidació de les jornades i la gran importància de la gastronomia com a sector capdavanter. 
La sessió d’obertura de la segona edició de Gastropirineus, amb cuina en directe sobre “La cuina dels Pirineus sense fronteres: El projecte CCI PirineusMed”, va comptar amb la participació de cuiners representants de les cambres de comerç de Girona: Sergi Roca i Kevin Meisse (Restaurant Equilibri de Navata); de Lleida: Joel Castanyé (Restaurant La Boscana de Bellvís); Pyrénées-Orientales: Jean Luc Planes (Restaurant Planes de Saillagouse); i d’Andorra: Josep M. Troquet (Restaurant Borda Raubert de la Massana). Prèviament, i en representació de les Cambres de Comerç, Pilar Escaler, gerent de la Cambra de Comerç d’Andorra, va presentar el projecte transfronterer CCI PirineusMed.
Les sessions per difondre el patrimoni culinari, estimular la innovació i millorar la competitivitat del sector gastronòmic i alimentari són les protagonistes. També hi ha presentacions, degustacions i una fira-exposició de productes. Aquestes jornades volen promoure la cultura alimentària i les noves tendències, donar a conèixer el patrimoni gastronòmic, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses. Ahir, al matí, també es va organitzar una sessió de cuina en directe del conill, una carn que, pel seu cost i característiques nutricionals i culinàries, la fan ideal per a una dieta saludable. 
Les jornades també acullen una representació de més de 20 empreses i associacions, que representen a més de 220 productors, tant de Catalunya com d’Andorra i de França, que donen a conèixer la seva oferta de productes de proximitat. Gastropirineus s’ha convertit en un gran aparador de la cuina i dels productors del Pirineus. 

Gastropirineus
participants
ponents
trenta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte