Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants dels monitors de Pal Arinsal sortint de la reunió amb el Govern, aquest dimecres.
Els representants dels monitors de Pal Arinsal sortint de la reunió amb el Govern, aquest dimecres.
Un moment de la reunió.
Un moment de la reunió.

Govern anuncia ajuts immediats a monitors i torna la pilota a EMAP


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana/SFGA

El Govern ha assegurat aquest dimecres durant la reunió amb els monitors d’EMAP que els professionals que encara no han cobrat els ajuts socials els rebran en breu. “Ha estat màgia”, ha declarat Sergi Querol, un dels portaveus del col·lectiu, que ha precisat que el ministre d’Afers Socials els ha assegurat que els diners estaven en marxa. Els ha parlat d’uns 78 ajuts pendents, alguns dels quals semblaria que ja estan abonats. “Això ajudarà a calmar una mica els ànims dels companys”, ha afegit l’altre portaveu a la reunió, Jordi Freeman. A banda, els han adreçat a Afers Socials per resoldre la “descoordinació” amb la CASS pel que fa a la cobertura.

Quant a la demanda d’una indemnització per als monitors que no han treballat, serà una petició que traslladaran a EMAP, que és a qui correspon, diuen. De fet, en la trobada d’aquest dimecres el Govern s'ha tret de sobre qualsevol responsabilitat sobre la decisió de contractar personal estranger abans dels residents. Així, ha fet entendre als monitors que la decisió va ser de l’empresa, com també ho va ser posar en ERTO massa tard els professionals que tenien contracte. Amb tot, és cert que durant la conversa, l’Executiu ha acceptat (tal com sempre ha mantingut EMAP) que va aconsellar les estacions de contractar els estrangers amb precontracte, ja que per als andorrans es buscaria una altra solució. “Però quan ho mirem en l’espai-temps ha passat un hivern gairebé”, lamenten.

Els monitors afirmen que “no busquem culpables, sinó que l’any que ve això no torni a passar”. I és amb la vista posada a garantir el futur de la professió que han proposat al Govern l’activació de l’Escola Nacional d’Esquí (Enade), una antiga demanda de l’AAME. Això permetria tenir escoles nacionals als diferents centres i que els monitors no es veiessin obligats a treballar exclusivament per a les estacions. “És una bona manera de tornar a ser al mapa mundial de l’ensenyament de l’esquí”, ha remarcat Querol. La petició serà traslladada a la ministra d’Educació en una pròxima reunió. Pel col·lectiu, la temporada que ve ja hauria d’estar en marxa. “La situació és la que és però hem de mirar endavant”, exposen, al mateix temps que remarquen que per a ells l’esquí no és una experiència puntual, sinó una professió a la qual hi han destinat la vida.

 

monitors
EMAP
Enade

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Es una merda, pero si no has treballt.......
Espero i desitjo que es torni a activa Enade La professió de monitor tornaria a ser dicna i hauria molta surtida pels andorrans i residents Forca a Enade !!!!ESCOLA NACIONAL DE ANDORRA!!!!!!!
egocentrisme...això és el que els hi passa... senyors, tots els sectors estan tocats... si no podeu treballar a pistes, feu com molts altres i busqueu-vos la vida.... quina colla de ganduls... potser us heu pensat que hotelers, restaurants... no estan patint? que no s'ha quedat gent temporera sense treballar? au va... això es veia vindre desde setembre... per l'amor de deu... espavileu i deixeu de plorar... si no heu treballat, encara sort que govern us ha donat ajudes.. i a qui no els hi ha donat per algo serà,no? o cal que us ho digui....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte