Diari digital d'Andorra Bondia
Crèdit Andorrà es quedarà amb Vall Banc.
Crèdit Andorrà es quedarà amb Vall Banc.

Govern demana “cura” als bancs per minimitzar els acomiadaments


Escrit per: 
M. P. / E. A. A. / Foto: BonDia

El Govern ha rebut amb satisfacció la notícia de la compra de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà, ja que s’entén que dona major “resiliència” i “fortalesa” al sistema financer. Ara bé, no s’amaga certa preocupació per les conseqüències que pot tenir pel que fa a la pèrdua de llocs de treball. És per aquest motiu que segons va explicar el ministre de Finances, Eric Jover, en declaracions al BonDia, des de l’Executiu s’ha traslladat la preocupació del Govern als bancs concernits i se’ls ha demanat que siguin “curosos des del punt de vista dels recursos humans i el màxim de prudents a l’hora de fer cap reestructuració, que s’hauria de fer de manera progressiva i amb acompanyament dels treballadors, tenint en compte la situació en la qual ens trobem per la pandèmia”. També el cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar que estarien amatents a la qüestió, però es va mostrar convençut que tant Crèdit Andorrà com MoraBanc, que es quedarà amb BancSabadell d’Andorra, tindran en consideració aquest aspecte perquè “sempre han tingut molt sentiment de país i molta vocació de defensar l’interès general”. Així, va concloure que “les conseqüències socials seran limitades”.

Espot i Jover van coincidir a valorar la notícia amb “satisfacció” perquè juga en favor de la “resiliència del sistema financer” del país. Van destacar que la tendència actual a tot el món és que les entitats bancàries siguin cada vegada més grans i gestionin volums més importants “per poder ser més resistents”. Un element que també va apuntar Espot i que li va servir per reconèixer que “tots sabíem que tard o d’hora hi havia d’haver algun tipus de procés de concentració de les entitats, perquè aquí tenim entitats molt petites i cada cop les exigències internacionals són més complicades de complir. Sabíem que era una dinàmica que s’aniria produint i és veritat que en part és bona”. Al mateix temps, el titular de Finances creu que la competència quedarà garantida amb els tres bancs que resultaran de les fusions previstes (Crèdit Andorra i Vall Banc, d’una banda, i MoraBanc i BancSabadell d’Andorra, de l’altra), ja que permeten que la ciutadania disposi de “diferents opcions”.

Quan la fusió es formalitzi (de moment està pendent de l’autorització de l’AFA), el 50% de la compra-venda de Vall Banc (fins a un topall) serà per a l’AREB, tal com consta en una de les clàusules de la venda del banc a J. C. Flowers. En aquest punt el cap de l’Executiu va indicar que encara no podia quantificar-la i va admetre que hi podria haver “una petita discrepància” que vaticina que es podrà superar. “És una suma important que anirà a càrrec de l’AREB i això també és una bona notícia perquè permetrà dotar de més fortalesa financera aquesta entitat i les finances públiques”.

Govern
bancs
acomiadaments
Comentaris: 1

Comentaris

Esperem, que cap client es vegi afectat per aquestes fusions...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic