Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de la façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Vista de la façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Govern destina 1,1 milió a millorar la unitat de cirugia ambulatòria


Escrit per: 
Redacció / Foto: Jonathan Gil

El Consell de ministres, a proposta del titular d’ordenament Territorial, Jordi Torres, va aprovar en la sessió d’ahir l’adjudicació dels treballs de condicionament de la unitat de cirurgia major ambulatòria de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així ho va donar a conèixer el ministre portaveu, Eric Jover, que va indicar que l’adjudicació s’ha fet a l’empresa Coansa per un import de 1.106.148,11 euros i amb un termini d’execució de la feina de 36 setmanes.

El pressupost per a aquests treballs es dividiran en 925.260,93 euros, a càrrec de l’exercici 2019 i 180.887,18 euros que es computaran en el pressupost del 2020. Els treballs consisteixen a reformar i adequar part dels espais existents, traslladant els elements sanitaris actuals a una nova ubicació per millorar els circuits interns, així com l’ampliació de les dependències d’aquesta unitat.

Sense deixar el ministeri d’Ordenament Territorial, en la sessió d’ahir també es van adjudicar els treballs d’arranjaments a la CS-251 al Forn de Canillo (Fase 1) a Copsa amb un termini d’execució de 10 setmanes. Segons va explicar Jover, els treballs adjudicats són els referents a la refecció de cunetes de formigó, l’enderroc de pous i substitució dels tubs de drenatge d’aigües pluvials i passos d’aigua. Per les millores de drenatges, es preveu reparar unes canonades i pous que actualment es troben obturats i també fer una nova cuneta de formigó en lloc de l’actual cuneta de terres per tal de reduir les aigües que puguin circular sota el ferm i ampliar amb aquesta mesura la durada de vida de la plataforma. Per tal de donar sortida a les aigües pluvials de les cunetes, es procedirà a embrancar la nova cuneta als diferents pous existents de drenatge.

Per altra banda, el consell de ministres va assignar a l’empresa Sice per un import de 59.490,66 euros els treballs de substitució de tres panells d’informació del trànsit. Els panells que s’han de substituir són d’una tecnologia obsoleta que ja no tenen possibilitat de ser reparats per falta de recanvis. Els nous panells substituiran els situats a la cruïlla del pont que accedeix a la caserna de Bombers de Santa Coloma, el de la rotonda sud d’Encamp, abans d’accedir als túnels de Ràdio Andorra i el de l’accés al túnel dels dos Valires (CG2).

Finalment, el govern ha designat l’arquitecte Pere Espuga Sorribes, d’Engitec, com a responsable de la redacció del projecte i la direcció de les obres d’ampliació del centre escolar de la Margineda. El professional ara té un termini de 12 mesos per realitzar la redacció del projecte.

L’ampliació d’aquest centre escolar està prevista fent un edifici annex de nova construcció de dues plantes de sis aules noves de 60 metres quadrats, amb els seus respectius sanitaris i accessos i connexions amb l’edifici existent.

Govern
milions
millores
hospital
cirurgià
ambulatòria
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic