Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici administratiu del Govern.
L’edifici administratiu del Govern.

Govern es reunirà amb les parts per tractar del registre d’embargaments


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior està a l’espera de celebrar una reunió amb tots els organismes que tenen potestat de realitzar embargaments per tal d’analitzar la possibilitat de crear un registre d’embargaments. Segons va informar el Govern, aquesta trobada ha de permetre conèixer de primera mà les seves necessitats per tal d’avaluar-les posteriorment.

Precisament el president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, va assenyalar recentment que ara ha arribat el moment de plantejar-se seriosament la creació d’un registre nacional d’embargaments. En aquest sentit va recordar que fins ara, quan es feia un embargament, la justícia i els notaris treballaven braç a braç. Es tractava d’una relació gairebé bidireccional, va indicar. D’aquesta manera, abans hi havia quatre o sis batlles d’una banda i quatre notaris de l’altra. Avui, però, estem parlant de deu o quinze entitats que poden fer embargaments (l’Agència Tributària, els tres saigs, tots els comuns, la Caixa Andorrana de Seguretat Social, o la policia, entre d’altres). A això s’hi afegeix el fet que cadascuna utilitza un format diferent per tractar la informació.

En aquell moment, Rodríguez Miñana va advertir que la situació actual pot comportar diversos perills, com ara el fet que diferents organismes amb potestat de fer-ho estiguin embargant una mateixa persona sense saber-ho. Davant d’això va remarcar que és l’Estat qui ha d’actuar, a través del Consell Superior de Justícia i el ministeri de Justícia. Pel president de la Cambra de Notaris, el sistema a implantar és senzill. Només cal mirar tots els organismes que poden embargar i garantir que elaborin una base de dades. 

El registre d’embargaments apareix ja a la llei de 1996, en la qual s’indica que provisionalment seran els notaris qui ho anotaran. Rodríguez Miñana va destacar que per altra banda, ara hi ha la Llei d’embargament “que diu com s’han de fer les coses” i que recull que si una persona té béns se li han d’embargar aquests béns i no pas la persona. Per aquest motiu, el president de la Cambra de Notaris va subratllar que és necessari que es posi en marxa un registre.

registre d'embargaments
embargament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic