Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Galabert i Marc Font en la roda de premsa d'aquest matí.
Marc Galabert i Marc Font en la roda de premsa d'aquest matí.

Govern obre una votació popular per escollir el logotip de la candidatura a reserva de la biosfera


Escrit per: 
M. P. / Foto: SFGA

Tots els ciutadans que vulguin poden votar des d'avui la proposta de logotip que els agradi més per representar la candidatura d'Andorra a reserva de la biosfera de la Unesco. Les propostes han estat elaborades per alumnes de segon cicle de segona ensenyança dels tres sistemes educatius del país. Segons ha explicat el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, s'han rebut 102 propostes i des d'avui fins al dia 15 s'exposaran de forma virtual a la plataforma de participació ciutadana VISC (www.visc.ad) i des d'allà mateix es podrà emetre el vot.

De cada centre escolar participant en sortirà un premiat, que serà aquella proposta que acumuli el major nombre de vots. En cas que el nombre de propostes en el mateix centre escolar sigui superior a vint es premiaran les dues propostes més votades d’aquella escola. Paral·lelament, un comitè tècnic d’experts en disseny proposarà aquelles creacions tècnicament més interessants per tal d’elevar-les també a la segona fase, independentment d’haver estat, o no, premiades en la votació ciutadana. Totes les propostes premiades, tant per la votació popular com les seleccionades pel comitè tècnic, passaran a la fase final en la qual un jurat multidisciplinari escollirà la guanyadora. El resultat final es donarà a conèixer el 15 de setembre. Segons ha indicat Marc Font, membre d'ActuaTech i coordinador tècnic de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera, el guanyador es podrà sotmetre, si escau, a una reinterpretació i perfilat per part d'un professional del disseny i del grafisme.

Galabert ha destacat que des del Govern es vol que la participació ciutadana sigui "una part important perquè la Unesco valori que l'aposta és un procés participatiu de la tota la ciutadania i no només del ministeri". Igualment, disposar d'un logotip "no és indispensable", però s'ha considerat que "genera identitat i sentiment de pertinença" i a més, ha permès explicar el projecte a les escoles.

Font ha remarcat que tot i que es van donar unes pautes per orientar els alumnes a l'hora de fer el disseny, "en cap cas hem volgut condicionar la creativitat dels alumnes. Volíem que aflorés la creativitat i hi ha exemples que sorprenen molt".

El concurs es dona el tret de sortida a un seguit d’accions informatives i participatives de la candidatura d’Andorra per esdevenir reserva de la biosfera de la UNESCO. Així, s’exposarà als diferents sectors i agents socials del país les característiques de la reserva de biosfera i es copsaran els possibles dubtes, voluntats i opinions, que han de permetre configurar una candidatura plural i articulada en el consens.

 

Andorra
reserva
biosfera
logotip
votacions
alumnes
secundària
Galabert
font
visc

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte