Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ahir.
El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ahir.

Govern oferirà el certificat electrònic per a empreses i ciutadans gratuït el 2019


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA / C. ESTEVE

El Govern oferirà el certificat electrònic a les empreses i als ciutadans de forma gratuïta durant tot el 2019. L’objectiu és seguir fomentant la seva utilització i fer que s’estengui a tota la societat. A hores d’ara s’han sol·licitat 2.350 certificats de ciutadà, 126 d’empreses i 631 de funcionaris. El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, va destacar que la penetració d’aquesta eina és “important” entre els ciutadans i els funcionaris però encara es manté feble entre els empresaris.

És per això que amb l’objectiu de potenciar el seu ús, s’ha organitzat una jornada orientada a l’empresa privada en la qual s’analitzaran els diferents aspectes relacionats amb el certificat electrònic. Tindrà lloc dilluns que ve, des de les 9 del matí a la una del migdia, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, i s’han previst tres xerrades (sobre la factura electrònica al sector privat, l’ús del certificat electrònic al sector privat, i l’última fase de la vida útil del document electrònic). En aquest sentit, Casadevall va exposar que la desconeixença fa que no es faci ús d’una eina molt útil, com ara la factura electrònica. Amb la jornada es vol canviar aquesta realitat.

El secretari general del Govern també va anunciar que a partir d’ahir, tots els tràmits en línia que ofereix l’administració ja es poden fer amb certificat digital. Casadevall va explicar que a l’agost del 2018 s’havien sol·licitat 1.200 certificats i amb cinc mesos es va doblar la xifra. La previsió és que la tendència es confirmi de cara a aquest any. Segons va indicar, el fet que el tràmit de l’IRPF ja es pugui fer amb aquesta eina es traduirà en un impacte en el volum, així com la gratuïtat (que durant l’any passat ja es va oferir als ciutadans). Cal recordar que si bé la gratuïtat és per al 2019, aquesta tindrà efecte durant els tres anys de durada del certificat. 

El secretari general del Govern va posar en relleu que l’objectiu amb què es treballa és que sorgeixin empreses privades que ofereixin el certificat electrònic com el que facilita el Govern.

Amb el certificat electrònic es poden fer tràmits en línia les 24 hores del dia amb plenes garanties jurídiques i es poden signar documents electrònics amb la mateixa validesa legal que amb la signatura manuscrita. Aquesta eina té com a avantatge la immediatesa, permet estalviar temps i desplaçaments i, per tant, suposa una reducció en l’impacte ambiental, tal com van destacar des del Govern. Així mateix es va indicar que és un mecanisme fàcil i segur i que es pot fer servir des de qualsevol dispositiu electrònic.

Govern
oferir
certificat electrònic
empreses
ciutadans
gratuït
2019
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic