Diari digital d'Andorra Bondia
Els terrenys de Borda Nova on es preveia construir un parc aquàtic cobert.
Els terrenys de Borda Nova on es preveia construir un parc aquàtic cobert.

Habitatges de luxe al solar de Borda Nova on es projectava el parc aquàtic


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Els terrenys de Borda Nova no acolliran finalment el parc aquàtic projectat per un inversor rus. La societat Aigua Parc SLU, que va adquirir aquestes parcel·les de part del Bisbat d’Urgell, se les va vendre fa tot just dues setmanes. Els nous propietaris són l’empresa espanyola OD Group, que es dedica a projectes residencials i hotels, conjuntament amb el fons d’inversió nord-americà Castlelake. L’objectiu és construir-hi un complex residencial de luxe.

Segons va explicar el representant legal d’Aigua Parc SLU, Lluís Suàrez, la societat tenia diferents opcions sobre la taula en relació als terrenys de Borda Nova. Aquestes passaven en primer terme per crear un parc aquàtic cobert, en segon lloc s’analitzava la construcció d’un complex residencial amb un centre comercial i, com a darrera opció, hi havia la venda. Després de valorar-les totes tres es va constatar que “la més rendible” era la darrera. En aquest sentit, des d’aquesta empresa van posar en relleu que la venda ha permès obtenir un benefici i això fa que disposi d’un volum de diners més important per desenvolupar les diferents iniciatives que tenen en cartera. El fet és que, tal com va assegurar Suàrez, la construcció d’un parc aquàtic no s’ha descartat. “El projecte continua estant viu”, va dir. Per això ara s’estan buscant altres ubicacions no tan cèntriques i, per tant, amb un cost del solar més econòmic. A més, Aigua Parc SLU també està treballant en altres projectes que passen per desenvolupar edificis per a ús residencial. Aquestes dues iniciatives no són excloents i ara que s’ha tancat la venda dels terrenys de Borda Nova es començarà a avançar en la seva plasmació. La negociació de l’acord amb el grup empresarial espanyol i el fons d’inversió nord-americà ha estat llarga i ha exigit una dedicació exclusiva. A partir d’ara, doncs, es començaran a buscar nous solars per al parc aquàtic i també per als projectes immobiliaris. 

En relació amb aquests darrers, Suàrez va explicar que la intenció és que es puguin desenvolupar a Andorra la Vella o Escaldes-Engordany. Quant al parc aquàtic, el representant de la societat va argumentar que no ha de tenir una ubicació cèntrica tot i que per ara no s’ha analitzat cap possibilitat. En aquest sentit va declarar que encara que els terrenys de Borda Nova eren interessants l’activitat hauria generat un moviment important de visitants i autobusos que potser no era el més indicat per aquesta zona. És per aquest motiu que se cercarà una ubicació de “més fàcil accés”.

Davant de tot plegat, Suàrez va posar en relleu que “volem continuar invertint al país” i que “en cap moment el nostre objectiu és sortir fora d’Andorra”. És per això que va assenyalar que en breu preveuen tenir resultats de les accions que tot just ara emprendran. “Estem molt animats”, va concloure.
Els terrenys de Borda Nova tenen una superfície de 10.400 metres quadrats i s’hi poden construir 26.000 metres quadrats de sostre. Això permet que pugui acollir fins a un màxim de 209 habitatges. La xifra, però, està en funció de la mida dels pisos.

Segons havia informat la societat Aigua Parc SLU en el seu moment, la inversió estimada que es preveia per a la materialització de tot l’edifici, inclosos els aparcaments, oscil·lava entre 70 i 80 milions d’euros. A banda de la possibilitat d’ubicar-hi un parc aquàtic cobert, una oferta adreçada a les famílies, es va plantejar la creació d’un espai destinat a comerços, restauració i residencial. Aleshores es va assenyalar que a la part alta s’hi ubicarien els pisos, entre uns 70 i 80 en total.

habitatges
luxe
solar
Brda Nova
projectava
parc aquàtic
Comentaris: 1

Comentaris

L'article 14, clàusula 3, de la Llei d'Inversió Estrangera no vol dir res doncs! Es aixi?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic