Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de la plaça Major de Sant Julià de Lòria presa ahir.
Imatge de la plaça Major de Sant Julià de Lòria presa ahir.

Impuls a la reordenació de la plaça Major de Sant Julià de Lòria


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El Comú de Sant Julià de Lòria ha fet un pas endavant en la reordenació de la plaça Major amb la convocatòria d’un concurs públic per contractar un tècnic que ha d’acompanyar en el procés per endreçar aquest indret de la parròquia. Amb això es persegueix “mantenir l’esperit de plaça Major” i fer-ho de la mà dels propietaris, va dir el cònsol major lauredià, Josep Majoral.

Avui, el pla d’urbanisme permet fer edificis de set plantes d’alçada en tot el perímetre. Però, tot i que Majoral insisteix que el Comú no posarà cap condicionant sobre la taula amb relació a com ha de ser la plaça Major del futur, sí que considera que aquesta no és la millor solució. Per això, amb aquest treball que en breu s’encomanarà es podria, per exemple, proposar una reducció de l’alçada dels edificis fins a un màxim de quatre plantes, construir un accés des del Camp de Perot a la plaça Major i alliberar un espai públic. De moment, no hi ha a prioris i la voluntat és seure amb els propietaris per dur a terme una “pluja d’idees” sobre el tipus de plaça que es vol. Això es farà amb els propietaris de la banda dreta en sentit nord (quatre en total), que ja han expressat la voluntat de “mirar propostes”. Aquesta millora de l’entorn es faria en base a la Llei de sòl i el Pla d’Urbanisme i es podrien adoptar solucions com ara traspassar edificabilitat d’un lloc a un altre, permutes o modificar les alineacions. Majoral va deixar clar que “el Comú no farà res que els propietaris no vulguin”.

Així doncs, serà a partir de les reunions amb els privats que el tècnic farà una proposta, una tasca que podria estar enllestida d’aquí a uns quatre mesos. Majoral va explicar que s’ha començat per la banda dreta perquè tres dels quatre propietaris tenen un projecte entrat al Comú. Tot i que entre els privats de la banda esquerra (set en total) hi ha hagut menys interès per construir, el cònsol considera que seria interessant seguir el mateix procediment que el que ara s’iniciarà. Dels immobles afectats per aquest treball, dos ja han estat enderrocats mentre que els dos restants no estan catalogats per Patrimoni. Majoral va afirmar que la reordenació de la plaça s’ha començat a poc a poc i que durant aquest mandat espera deixar endreçada la part dreta.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic