Diari digital d'Andorra Bondia
Un dels plànols del projecte.
Un dels plànols del projecte.

A informació pública l'avaluació d'impacte ambiental del parc fotovoltaic de Pal


Escrit per: 
Redacció / FOTO: C. LM.

El consell del comú de la Massana va aprovar al mes d’octubre un paquet de mesures per fomentar la sostenibilitat, sota el nom de La Massana Sostenible. Totes les accions es corresponen amb diferents objectius de desenvolupament sostenible, les ODS del l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Un dels punts més destacats és la potenciació de l’energia verda. L’objectiu marcat pel comú massanenc és que com a molt tard a finals de l’any 2022, una tercera part de l’energia que es consumeix a l’estació de Pal sigui energia provinent de fonts renovables.
De moment ja es disposa de l’informe d’impacte ambiental del futur parc fotovoltaic al Planell de la Tosa, que des de demà se sotmet a informació pública a les dependències comunals.

L’informe descriu la zona on es preveu emplaçar aquestes instal·lacions, a la falda nord del pic del Cubil, i no comporta cap modificació del sòl sinó que les plaques seguiran la forma del terreny original, tal i com informa el Comú. S’ha triat l’emplaçament per criteris ecològics, ja que no requereix una tala d’arbres, i també per criteris tècnics, ja que per la seva alçada no s’introdueix cap ombra al parc fotovoltaic.

Amb aquest projecte s’aconseguirà l’aprofitament solar d’uns terrenys en altitud que contribueixin a assolir l’objectiu nacional definida al Llibre blanc de l’energia d’Andorra i a la Llei de transició energètica i canvi climàtic.

Un cop es completin els tràmits administratius i de l’aprovació definitiva del projecte, se’n farà una presentació conjunta amb Nord Andorra. La intenció és tenir la instal·lació operativa com a molt tard a finals del 2022.

 

parc fotovoltaic
Pal
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic