Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici de l’hotel Casamanya.
L’edifici de l’hotel Casamanya.

Iniciativa per salvar el Casamanya i debatre sobre el “rol” del Quart


Escrit per: 
Redacció/Foto: Cdani

L’exconseller Lluís Babi impulsa una campanya perquè els ciutadans del poble d’Ordino es posin en contacte amb ell amb un doble objectiu. En primer lloc, salvar l’edifici de l’hotel Casamanya, “que s’està deteriorant cada dia” i, posteriorment, recollir signatures per demanar al Quart d’Ordino que convoqui una reunió de poble “per debatre quin hauria de ser el rol del Quart d’Ordino en el segle XXI”.  Així ho recull la seva Carta oberta a tots els ciutadans del poble d’Ordino. Aquestes dues finalitats responen a la preocupació de Babi i d’algunes altres “poques persones” que ja el mes de maig de 2014 es van inscriure per tirar endavant precisament una campanya per intentar des de la mateixa institució del Quart “trobar solucions en relació a aquest edifici”. 

Atès que Babi ha comprovat en la darrera reunió del Quart, celebrada el 20 d’octubre, que segons el conveni signat entre el Quart i el Comú d’Ordino a finals del 2017, el Comú podrà utilitzar els béns del Quart per a ús públic, però l’hotel Casamanya no entra dins d’aquest acord, l’exconseller proposa donar un pas més enllà i parlar sobre una qüestió més de fons: que el Quart d’Ordino “faci un pas al costat” i, a més de signar un conveni amb el Comú, li cedeixi “tots els deures i drets que encara li puguin quedar al Quart”.  Babi constata la impossibilitat del Quart de posar-se d’acord amb el Comú en dues ocasions. En la primera, perquè es fessin allà “els despatxos del Comú” i, en la segona, perquè es transformés en un edifici cultural. Per aquest motiu, creu “que el poble d’Ordino hem de passar a l’acció”.

“Si l’hotel Casamanya cau, serà culpa de tots, Consell General, Govern, Comú i Quart d’Ordino”, diu Babi en el seu escrit, però també trasllada la culpa als ciutadans ordinencs “que haurem amagat el cap sota l’ala”. 
Finalment, en la carta es compromet, encara que siguin pocs els qui s’hi adhereixin, a fer una trobada per analitzar les possibilitats “i si veiem que són poques, em donaré de baixa del Quart”.   

iniciativa
Salvar
Casamanya
debatre
rol
quart
Número de vots: 273
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic