Diari digital d'Andorra Bondia
Dolsa, Espot, Lana i Torres en la inauguració de l'Andorra Taste, aquest matí.
Dolsa, Espot, Lana i Torres en la inauguració de l'Andorra Taste, aquest matí.

Intercanviar experiències i tècniques per millorar la cuina d'alçada


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: SFGA/CEsteve

Prop d'un miler de professionals dels fogons de més de 25 països diferents es reuniran durant els pròxims cinc dies, en format virtual i presencial, en la primera Trobada Internacional de Cuina de Muntanya, Andorra Taste, amb l'objectiu d'intercanviar experiències i tècniques de productes de la cuina d'alçada. El ministre de Turisme, Jordi Torres, ha ressaltat que l'esdeveniment és una aposta més per "posar en valor tots els productes que tenim i la manera que tenen els nostres cuiners d'elaborar-los i tractar-los" per donar a conèixer a l'exterior la cuina andorrana que, segons ha definit Torres, es tracta d'una "gastronomia d'alçada en què s'ha d'utilitzar els productes segons la temporada, perquè abans, a l'alta muntanya, era molt complicat conservar-los i s'havien d'aprofitar".

En l'acte inaugural d'aquest matí, el director general de Vocento Gastronomia, Benjamín Lana, ha apuntat que "entre tots s'ha de rescatar i mimar la cuina tradicional" així com aprofitar l'oportunitat de crear una nova cuina andorrana amb productes del país que potser encara no s'han tingut en compte. Per això, la línia que es continuarà durant aquestes jornades és fer que la gastronomia sigui com una mena d'element transformador, perquè d'aquí a pocs anys "els turistes vinguin a Andorra per la cuina, en comptes de l'esquí". Un aspecte que el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, també ha ressaltat, assegurant que "si pugem el nivell de qualitat dels productes, tindrem millor turisme".

La primera edició de la trobada gastronòmica té com a regió convidada els Andes, més concretament, els països de Colòmbia, Xile i Equador, que "seran els encarregats d'explicar les tècniques de cuina amb els productes d'alçada". A partir de divendres i fins al diumenge, començarà la part més lúdica amb una trobada de gastronomia popular al carrer dels Veedors. L'esdeveniment comptarà amb un gran ventall d'activitats (degustacions, show cooking i tallers infantils) on els xefs andorrans seran els protagonistes per oferir els seus plats en un espai obert a tots els públics.

Els segells, a la tardor
En un altre ordre de les coses, Torres ha anunciat que el segell de cuina andorrana veurà la llum aquesta tardor. Els restaurants que podran gaudir d'aquest distintiu seran aquells que utilitzin productes de proximitat per fer cuinar andorrana o receptes tradicionals del país que constin al receptari de gastronomia andorrana. A més, respecte a les Jornades de tardor, el ministre ha indicat que es preveu que segueixin la mateixa línia que la d'anys anteriors.

Andorra
gastronomia
cuina
Cuina de Muntanya
Andorra Taste

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte