Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Moreno és director de la policia.
Jordi Moreno és director de la policia.

Jordi Moreno assegura tenir el reglament d’especialitats a punt


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El director de la policia, Jordi Moreno, assegura que aquesta setmana està previst acordar els últims detalls del reglament de les especialitats del cos i que tenia previst presentar-lo la setmana vinent al consell del cos i als sindicats. Segons assegura Moreno, ahir, com cada dilluns estava a l’ordre del dia parlar d’aquest reglament. El director del cos de seguretat no entra a valorar les apreciacions del Sindicat de la Policia (SIPA) que en un comunicat lamentava no tenir compensades aquestes especialitats, com sí que tenen a la resta de cossos especials, i acusava la direcció de “despreocupació”. Moreno va comentar “que serà bo fer autocrítica i potser hauria d’haver comunicat que el text del reglament estava molt avançat”. Tot i això, sí que lamenta que el sindicat no s’hagi posat en contacte amb ell per aquesta qüestió abans que comunicar-ho a la premsa, “perquè l’altre sindicat sí que ho fa”.
Segons el director de la policia, tant ell com la resta de directors i comandaments han treballat amb aquest i altres reglaments del cos com per exemple el de recompenses i condecoracions, el de la carrera professional i també el del comitè mèdic. 
Precisament en el d’especialitats, Moreno ha reconegut que ha estat “més difícil d’acordar-ho amb tots els grups”. Segons el director de la policia són textos que “s’han de consensuar bé, però també s’ha de ser coherent”. Aquest reglament, a més, va acompanyat d’un informe econòmic sobre la repercussió que les remuneracions de les especialitats poden tenir en el pressupost. 
Tot i no voler avançar cap detall, el director de la policia assegura que és clar que cada especialitat es remunerarà d’una manera diferent. “Perquè algunes requereixen d’unes formacions més específiques com delictes tecnològics o de riscos més elevats com la desactivació de bombes, que altres especialitats”, va dir Moreno. El director assegura que el reglament s’ha basat en els informes que han anat treballant els diferents comandaments del cos. I s’ha mirat també les normatives corresponents dels països veïns. Un cop estigui aprovat el reglament es passarà al ministeri d’Interior que haurà de validar-lo. 
Moreno va insistir en la idea que ja estava prevista aquesta presentació del reglament abans que el SIPA emetés el comunicat, i remarca que s’hauria d’haver comunicat als sindicats

Jordi Moreno
especialitats
reglament
assegura
a punt
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic