Diari digital d'Andorra Bondia
Josa de Cadí, un dels nuclis on es realitza la prova pilot.
Josa de Cadí, un dels nuclis on es realitza la prova pilot.

Josa i Tuixén, en un programa de mobilització d’habitatge rural


Escrit per: 
Agències

Josa i Tuixén, a banda de Baix Pallars, Isona i Conca Dellà  són les poblacions pirinenques de les 20 seleccionades a tot Catalunya per participar en les proves pilot del nou Programa de mobilització d’habitatge en el món rural. L’acció ha estat impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat i dotada amb dos milions d’euros. L’objectiu de la iniciativa és facilitar que les persones puguin instal·lar-se en nuclis rurals a través de la rehabilitació d’habitatges en desús.
Els municipis seleccionats per a les proves pilot tenen dret a l’obtenció d’una subvenció directa que s’instrumentarà mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’ajuntament. Així, es donaran incentius per mobilitzar el parc d’habitatge buit existent, assessorant els ajuntaments i particulars i establint mesures fiscals i ajuts diversos per resoldre els esculls administratius, jurídics i de gestió.
Els incentius per rehabilitar habitatges buits es destinaran tant a la població local com a nous veïns que vulguin convertir-los en primera residència. Un segon eix serà el foment de l’accés a l’habitatge en els entorns rurals. El departament definirà modalitats de tinença, com  ara masoveria, cessió d’ús, dret de superfície, lloguer, propietat o propietat compartida.

Josa
Tuixén
Habitatge
rural

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte