Diari digital d'Andorra Bondia
L’acusat va negar els fets durant tota la vista del judici.
L’acusat va negar els fets durant tota la vista del judici.

Jutjat per estafar el Comú en pagar el pàrquing amb una targeta cancel·lada


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home acusat del delicte major continuat d’estafa qualificada mitjançant targeta de crèdit. Els fets que se li imputen és que, entre finals del 2013 i principis del 2014, l’home hauria efectuat uns pagaments amb una targeta cancel·lada pel banc a l’aparcament del Clot d’Emprivat, que gestiona el comú d’Escaldes. Els tiquets de pàrquing pagats amb aquesta targeta, que van ser retornats al Comú en el temps indicat, ascendeixen a més de 970 euros, quantitat que li reclama la corporació escaldenca, que exerceix d’acusació particular i que també demana les despeses judicials. La fiscalia reclama 30 mesos de presó condicional qualificada al pagament de l’import de la responsabilitat civil. L’home ho nega tot i la lletrada que el representa reclama la lliure absolució.

La targeta de crèdit que consta en autes era d’una entitat bancària diferent de la que treballa l’aparcament del Comú d’Escaldes. Va ser el 10 de febrer del 2014 quan dos funcionaris del Comú d’Escaldes, alertats prèviament pel banc que se’ls havia retornat aquests pagaments d’aquesta targeta, es van dirigir a l’aparcament en qüestió a investigar. Allà, amagats en una caseta, van comprovar que s’estava efectuant un pagament amb l’esmentada targeta i van sortir de l’amagatall i es van trobar l’acusat. Li van demanar que s’esperés perquè havien avisat la policia. Els dos funcionaris identifiquen l’acusat com l’home sobre el qual els havien alertat, i que segons afirmen se’n va anar corrent i sense treure el seu cotxe marca BMW X3. Més tard el vigilant de l’aparcament va manifestar que aquest vehicle el va treure una altra persona ajudada per un altre cotxe i tots dos van sortir “en trenet” per només pagar el tiquet de l’aparcament del primer. Aquests testimonis són clau per determinar les qualificacions, tant de l’acusació particular que representa el Comú d’Escaldes com del ministeri fiscal.
La policia va fer l’informe de la targeta que presumptament havia estat denunciada com a perduda i que s’havia cancel·lat, per determinar l’import total dels pagaments que hauria fet l’acusat.
L’home va declarar que ell aparcava molts cops allà i que feia una jornada laboral que no corresponia a les hores amb les quals molts s’havien efectuat molts pagaments amb aquella targeta. Nega que cap funcionari es dirigís a ell, així com també nega que portés ulleres, com van declarar els testimonis. La defensa opina que no queda acreditat que fos l’home qui va fer els pagaments d’aquesta targeta. Critica que la prova de reconeixement de l’acusat que es va fer amb fotografies no respectés el codi de procediment penal, en ser la de l’acusat més gran que la resta, i per tant considera que el reconeixement identificatiu “va ser dirigit”. També critica una altra errada de procediment perquè s’hauria d’haver fet un reconeixement de l’acusat per separat, i els dos funcionaris del Comú el van fer conjuntament. Considera que les hores de pagament de la targeta són incompatibles amb l’horari laboral de l’acusat. Per tot, considera que no hi ha proves suficients que acreditin que l’acusat fes ús de la targeta.

jutjat
estafar
Comú
pagar
parquing
targeta
cancel·lada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic