Diari digital d'Andorra Bondia

Jutjat per una apropiació indeguda de 41.000 euros


Escrit per: 
Redacció

L’acusat ha manifestat que, després de rebre els diners dels clients que volien comprar un pis, va ser el mateix banc el que va aprofitar l’ingrés per eixugar el deute que hi havia al compte. El ministeri fiscal i l’acusació particular, però, creuen que va obrar amb la voluntat d’apropiar-se aquests diners i que no tenia la intenció, tal com va declarar, de fer una transferència als propietaris de l’immoble que havia venut.

D’aquesta manera, durant la declaració l’home ha manifestat que, un cop va haver comprovat que el banc havia fet servir els diners per tapar el descobert, s’hi va adreçar per mirar de solucionar el problema i va confirmar que des de l’entitat havien de saber que els diners es farien servir per fer una transferència.
La fiscalia demana una pena de tres anys de presó condicional, qualificada que l’home satisfaci els 41.000 euros que s’hauria apropiat i, a més a més, sol·licita una multa de 60.000 euros.
De la seva banda, l’acusació particular s'ha mostrat d’acord amb la demanda de pena de la fiscal, però ha remarcat que no considera que hagi de ser multat amb 60.000 euros. També ha discutit que l’assumpte s’hagi de dirimir en l’àmbit civil, ja que ha insistit que en aquest cas hi ha un delicte penal i que si no es perseguís significaria una “total impunitat” dels agents immobiliaris.
La defensa, de la seva banda, ha destacat que una de les qüestions que cal discutir en aquest cas és l’actuació que va tenir l’entitat bancària, i va afegir que el fet que els demandants no haguessin vingut a declarar hauria vulnerat el dret a la defensa ja que no els va poder interrogar. A més a més, ha remarcat que no hi va haver cap voluntat del seu defensat d’apropiar-se els diners de la venda del pis i va destacar que aquesta causa hauria de dirimir-se, per tant, en una causa civil. És per això que ha demanat que l’home sigui absolt del delicte d’apropiació indeguda de què se l’acusa.
Els fets que s’imputen a l’acusat van tenir lloc el gener del 2005 i la seva sòcia ha manifestat que desconeixia que en aquell compte hi ha­gués un descobert i que l’home s’ha­gués quedat els diners.

Petició de set anys per robar 30 euros a un taxista amb una navalla
El ministeri fiscal ha demanat una pena de set anys de presó per a un home acusat d’haver robat 30 euros a un taxista mostrant-li una navalla. L’acusat, però, nega que ha­gués tret cap navalla i va confessar que va agafar 20 euros però que, quan el taxista li ho va recriminar, li’n va tornar 10.
De fet, les declaracions de l’inculpat i del perjudicat difereixen en diferents punts, com per exemple si li havia de satisfer el preu del viatge i si li havia permès o no posar-se al seient del copilot. De fet, la fiscalia ha demanat una pena de sis mesos de presó més pel port il·legal de la navalla i dos mesos d’arrest nocturn, ja que considera que l’home va estafar el taxista en pujar al taxi sabent que no li podria pagar l’import del viatge.
Durant la declaració, el demandant ha manifestat que va veure el jove i que, com que es coneixien, va parar per recollir-lo. Va afegir que el va notar molt alterat i que fins i tot li va arribar a demanar diners. Va assenyalar que quan s’hi va negar l’altre va treure la navalla, per la qual cosa el taxista va sortir del vehicle i llavors va poder comprovar com l’altre sostreia 30 euros.
La defensa considera que el jove no va treure cap arma i que, de fet, tal com ell mateix va reconèixer, tenia les navalles a casa seva i mai no les duia a sobre. Demana, per tant, que la pena imposada  no sigui superior a quinze dies d’arrest nocturn pel furt dels diners.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic