Diari digital d'Andorra Bondia
El servei de bicicleta elèctrica compartida impulsat pel Govern.
El servei de bicicleta elèctrica compartida impulsat pel Govern.

La Batllia anul·la l’adjudicació del servei de bici elèctrica compartida


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La Batllia ha anul·lat l’adjudicació del servei de bicicleta elèctrica compartida i ara el Govern haurà de procedir de nou a la valoració de les dues ofertes que es van presentar al concurs –la de Montre SL (que va obtenir la concessió) i Etna Serveis SLU– i adoptar una nova resolució. Amb tot, la sentència de primera instància assenyala que aquesta decisió no impedeix que el servei es mantingui de forma provisional amb la companyia concessionària per tal de no perjudicar-ne el funcionament normal. D’aquesta manera, el Tribunal de Batlles dona la raó a la demanda presentada per l’empresa que no va resultar guanyadora, Etna Serveis.

Entre els arguments esgrimits per tombar el concurs, la justícia assenyala que l’oferta presentada per Montre SL no hauria d’haver estat ni valorada a causa d’irregularitats en la documentació, segons indiquen des de l’empresa recurrent. Tot i que Etna Serveis espera que se li atorgui finalment la concessió, és conscient que aquest afer anirà per llarg. Així, el Govern pot presentar ara un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior. Des d’Etna Serveis també s’analitzarà si es recorre perquè el servei es deixi d’oferir d’immediat. Al mateix temps no descarta iniciar una demanda per la via penal. La companyia va celebrar la sentència de la Batllia assenyalant que és una mostra que la justícia funciona, tenint en compte les “irregularitats” que es van produir en l’adjudicació. A més va anunciar que estan a punt per oferir el servei en cas que així s’acabi resolent. 
En el recurs administratiu presentat per Etna Serveis es posava de manifest que la valoració per adjudicar el servei de bicicleta elèctrica s’havia fet de forma arbitrària i il·legal ja que es van ometre alguns requisits formals essencials recollits al plec de bases i, a més, hi havia errors en les avaluacions i puntuacions atorgades en matèria tècnica, organitzativa i financera. D’aquesta manera, el recurs exposava que l’empresa que no va obtenir la concessió té més experiència que Montre SL i també un equip més preparat. Així mateix, s’indicava que la guanyadora va entregar el dossier de la candidatura en francès quan el plec de bases obliga a fer-ho en català. En el recurs també es destacava que Montre SL preveia subcontractar la gestió d’alguns serveis, un aspecte que està prohibit explícitament al plec de bases (tan sols accepta aquesta possibilitat amb prestacions accessòries). A banda, la recurrent va denunciar que el Govern va acceptar un document de Montre SL fora del termini fixat per presentar-lo. Aquest fet va ser qualificat d’irregular ja que, tal com va remarcar Etna Serveis, l’entrega de documents es fa en un període establert per evitar sorpreses i estratègies poc netes. A l’últim, l’empresa no adjudicatària va assenyalar que un dels administradors de Montre SL és marit de la interventora general del Govern, un fet que consideren que és incompatible amb la possibilitat d’aquesta societat de participar en un concurs públic. És per tot plegat que Etna Serveis va demanar excloure Montre SL. El recurs, però, va ser desestimat pel Govern, una decisió que la Batllia ha anul·lat. Cal recordar que, a banda d’aquests elements, Etna Serveis va denunciar que l’adjudicatària havia introduït diversos canvis en el projecte després d’haver obtingut la concessió, un fet que consideren una nova irregularitat. 

 

 

cicland
bicicleta elèctrica compartida
bicicleta elèctrica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic