Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la sessió de consell de comú d'aquesta tarda que s'ha celebrat al Centre de Congressos.
Un instant de la sessió de consell de comú d'aquesta tarda que s'ha celebrat al Centre de Congressos.

La Batllia autoritza l’inici d’obres als Serradells, que serà “imminent”


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: T.L/ Comú Andorra la Vella

Les obres de reconstrucció dels Serradells començaran com a molt tard en dues setmanes. Com a mínim aquesta és la previsió amb què treballa el Comú d’Andorra la Vella després que recentment la Batllia els hagi notificat l’aute en què autoritza l’inici dels treballs, un cop fet el peritatge que va obligar a frenar-los. Així ho ha anunciat el cònsol menor, David Astrié, durant la sessió de consell de comú celebrada aquesta tarda, en què també s'ha aprovat, amb l’abstenció de la minoria, un suplement de crèdit de 889.890 euros per tirar endavant una nova fase de la remodelació de l’avinguda d’Enclar.

Astrié, que ha presidit la sessió perquè la cònsol major, Conxita Marsol, segueix aïllada en ser contacte d’un positiu de coronavirus, ha explicat la situació dels Serradells després d’una intervenció del conseller de la minoria, Sergi González, en la qual ha tornat a insistir en la necessitat de fer les obres. El cònsol menor ha recordat que existeix un període de 13 dies en el qual es pot interposar un recurs, i per tant, cal esperar que s’esgoti, però s'ha mostrat convençut que no hi haurà entrebancs i per tant, un cop passat aquest termini “l’inici d’obres serà imminent”. El mandatari ha indicat que l’empresa adjudicatària de les obres “ho té tot preparat” per començar. Una notícia que també ha celebrat la minoria, que ha recordat que aviat se celebrarà el segon aniversari de l’incendi que va afectar el centre esportiu i que cal engegar la reconstrucció “al més aviat possible”. Està previst que els treballs tinguin una durada de 15 mesos, per tant, haurien d’estar enllestits cap al febrer o març del 2022.

D’altra banda, el Consell de Comú ha donat llum verd (amb els vots a favor de la majoria i l’abstenció dels tres consellers socialdemòcrates) a un suplement de crèdit de 889.890 euros per poder licitar les obres d’embelliment i pacificació de l’avinguda d’Enclar entre la nova rambla de la Margineda i l’espai Columba abans de final d’any. “És important seguir impulsant l’obra pública, avançar projectes que poden ser un revulsiu i seguir generant riquesa i llocs de treball”, ha justificat Astrié, que alhora ha destacat que es tracta d’un projecte que permet donar continuïtat a la proposta de pacificar la parròquia, donar més espai als vianants i que es puguin fer els desplaçaments a peu. Així, es preveu que el tram de tres carrils passi a tenir-ne dos, s’ampliaran les voravies, s’adequarà un carril bici i s’han previst mesures per reduir la velocitat dels vehicles a la zona, com ara carrils de circulació de 3 metres d’amplada i passos de vianants amb elevacions.

Els diners per finançar el suplement de crèdit surten d’altres partides que s’han posposat per a l’any que ve. Per exemple, 230.000 euros de la remodelació del cementiri i la sala de vetlles, 200.000 euros destinats al museu de la bicicleta o 40.000 euros que havien de servir per renovar l’equipament escenotècnic del Teatre Comunal, entre d’altres. A més, Astrié també ha anunciat que no es farà fins a més endavant el projecte d’embelliment del tram que falta de l’avinguda Príncep Benlloch. Segons ha explicat, després de reunir-se amb veïns i comerciants de la zona, aquests els van demanar de poder disposar de més temps per refer-se dels efectes de la crisi sanitària abans de començar els treballs.

La minoria s'ha abstingut denunciant una altra vegada la falta d’informació sobre el projecte i la manca de “planificació”. “No teníem tota la informació per decidir si aquest projecte és prioritari per sobre d’altres”, ha afirmat la consellera del PS, Dolors Carmona. Igualment, han explicat que des del seu punt de vista no cal un gran projecte per reactivar l’obra pública, ja que sumant tota la resta de petites intervencions pressupostades que ara no es faran, també s’hauria ajudat.

El ple de Comú també ha aprovat les subvencions esportives per a la temporada 2020-2021 per un valor de 405.000. Les ajudes directes es distribueixen en 53 sol·licituds que s’han resolt favorablement i 5 programes esportius diferents. A aquests diners s’hi han de sumar altres ajuts indirectes que sumen 40.000 euros, per la qual cosa, si se suma tot, l’increment real és del 10%.

Govern paga per les obres del carrer de la Plana

El desacord entre el Comú i el Govern pel pagament d’una part de les obres fetes al carrer de la Plana s’ha tancat finalment a favor de la corporació local. En el ple d’aquesta tarda s'ha informat que finalment l’executiu ha accedit a pagar els més de 200.000 euros que el Comú li reclamava d’unes obres que en total van superar els 800.000. El mes de juny passat, Marsol va anunciar la voluntat de portar el Govern a la Batllia per tal d’obtenir els diners, ja que quan es van adjudicar els treballs s’havia acordat que es pagarien a mitges.

Lloguer per garantir espai per al multifuncional

El Comú d’Andorra la Vella confia que el Govern prengui aviat una decisió sobre el recinte multifuncional. Els terrenys de davant de l’edifici administratiu són els més ben situats per acollir la instal·lació, però encara no és la ubicació definitiva. Tot i així, el Comú ha signat un contracte de lloguer dels terrenys per 25.000 euros mensuals fins al març del 2021 per tal d’assegurar que els terrenys estan disponibles si finalment el projecte es desenvolupa aquí. Per ara, la corporació utilitza l’espai per estacionar-hi vehicles comunals.

Batllia
autoritza
l’inici
d’obres
serradells
serà
“imminent”
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic