Diari digital d'Andorra Bondia
Vista del centre comercial Punt de Trobada.
Vista del centre comercial Punt de Trobada.

La Batllia demana als Cachafeiro un pla per deixar el Punt de Trobada


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

La Batllia va tramitar divendres la demanda d’execució del desnonament del Punt de Trobada instada fa uns dies pels propietaris dels terrenys que acullen el centre comercial, la família Mallol. Segons va explicar l’advocat de la família Cachaferio –els actuals inquilins de l’hipermercat–, Xavier Jordana, la batlle els ha demanat un pla de desallotjament que ha de determinar en quins terminis i en quines condicions podrien deixar l’espai.
Jordana va indicar que tenen el pla pràcticament enllestit i que si una cosa tenen clara, és que els 15 dies de marge que ha demanat la família Mallol per executar el desallotjament del Punt són “bastant complicats de complir”, ja que a banda de l’estoc de mercaderies també s’ha de gestionar la sortida de més de 400 treballadors i els diferents contractes amb proveïdors o subministradors que hi ha vigents. Jordana va explicar que el termini “desitjable” serien uns dos anys, per tant, en cap cas demanaran menys d’un any per completar la sortida. “El més probable és que demanem un any i mig”, va afirmar. L’última paraula sobre el termini la tindrà la batlle, si bé Jordana ja va avisar que qualsevol de les parts podria recórrer la decisió si no li sembla adequada i, per tant, seguiria allargant-se el procés per acabar amb el litigi al voltant de l’històric hipermercat lauredià.
A més, va recordar el lletrat, “encara hi ha vigent un decret dels veguers del 1986 que fixa que es pot concedir un termini de sis mesos per a un desnonament”, per tant, molt per sobre dels 15 dies de la Llei d’arrendaments de finques urbanes.

Tribunal Constitucional
Precisament, “la gran esperança” dels gestors del Punt de Trobada és que el Tribunal Constitucional. Segueixen a l’espera de si l’alt tribunal els accepta el recurs d’empara que van presentar contra el desnonament acordat, ja que consideren que la batlle “va aplicar la llei malament”. Al seu entendre la Llei d’arrendaments de finques urbanes s’hauria aplicat de manera retroactiva, cosa que no seria possible segons una disposició del text legal. “Esperem que el TC accepti el recurs i suspengui l’execució”, va apuntar Jordana. De fet, es va mostrar estranyat de la decisió de la batlle de tirar endavant la petició de desnonament abans de saber el pronunciament del TC. “Ens estranya que ens tirin la cavalleria de forma tan directa perquè estem a l’espera de la decisió del Constitucional. Ja sabem que el recurs no té efectes suspensius, però pensem que caldria una mica de prudència”, va manifestar el lletrat dels Cachafeiro.
El recurs d’empara es va entrar al Tribunal Constitucional ara fa dos mesos i la família gestora del centre comercial confia que durant aquesta setmana puguin rebre una resposta. 

Batllia
demana
Cachafeiro
pla
deixar
Punt de Trobada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic