Diari digital d'Andorra Bondia
Els saigs van jurar el càrrec el maig del 2016.
Els saigs van jurar el càrrec el maig del 2016.

La Cambra dels Saigs ha gestionat en dos anys i mig 25.000 expedients


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: SFGA

Des que el maig del 2016 es va crear la Cambra dels Saigs com a autoritat per procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials o els actes administratius executoris, d’acord amb les lleis aplicables, a petició de les persones i entitats públiques i privades legitimades a aquest efecte, els tres professionals que se’n fan càrrec han gestionat 25.000 expedients. Cada any han anat incrementant-se, i consideren que per fi la institució comença a ser coneguda. Així ho va manifestar Xavier Granyó com a representant dels saigs. 
Aquests dos anys i mig de trajectòria potser no són prou per consolidar-se, però sí almenys per marcar certa experiència als àmbits on han detectat certes mancances de funcionament.  Així, segons va explicar Granyó, la Cambra de Saigs reclamarà al  pròxim ministre de Justícia i Interior del nou Govern, del qual depèn la institució, unes modificacions legislatives “perquè s’apliquin unes mesures per millorar el funcionament del nostre treball”, va apuntar Granyó. Entre les millores estaria per exemple accedir a determinada informació perquè certs embargaments no es facin efectius i així evitar queixes. Es tracta d’aquells embargaments que van dirigits a persones que tenen problemes econòmics o un llindar de pobresa. “Això, però, sabem que és difícil, com també accedir a les dades bancàries, però hem de solucionar certs aspectes per treballar de manera més fluida”, va comentar Granyó.
Darrerament s’han reduït les queixes que van dirigides als saigs. Tot i això, Granyó reitera que no són tantes si es compara amb el volum d’expedients. De totes elles només n’ha prosperat una i ha derivat en un expedient disciplinari. En la resta, “s’ha comprovat que l’execució forçosa o embargament s’havia fet d’acord amb la llei”, va manifestar Granyó. 
Els saigs fan reunions periòdiques amb els responsables del Consell Superior de Justícia i també del Govern per tal de millorar el funcionament de la institució.
Aquestes millores formaran part de canvis legislatius que hauran d’esperar a  la pròxima legislatura, “i tots ells aniran cap a una millora constructiva per tenir accés a unes dades que ens faciliten la feina”, va dir el representant dels saigs.

 

expedients
Cambra del Saigs
saigs
gestionat
25.000
dos anys
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic