Diari digital d'Andorra Bondia
La campanya d’hivern, per sota de les previsions amb un 1% més de turistes
La campanya d’hivern, per sota de les previsions amb un 1% més de turistes

La campanya d’hivern, per sota de les previsions amb un 1% més de turistes


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La campanya d’hivern va portar un 1,1% més de turistes (un 0,1% més d’espanyols; un 2,7% menys de francesos; i un 8,1% més d’altres nacionalitats). En total, es van rebre 1.435.339 turistes. El creixement, però, es va quedar per sota de les previsions d’Andorra Turisme, que esperava un increment del 2%. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va valorar positivament els resultats tot i que va acceptar que no han estat tan bons “com hauríem volgut” a causa de l’efecte climatològic, amb un nombre important de caps de setmana amb mal temps. Camp va reiterar que després d’anys de creixements elevats cal pensar en xifres més moderades.
En aquesta línia es troben les dades del sector registrades aquest hivern, va dir. Les estacions van arribar als 2,5 milions de dies d’esquí (un 2,6% més que la temporada passada), i es van acostar a la xifra rècord assolida durant l’hivern 2005-2006. Els altres serveis d’oci (com Caldea, els museus o Naturlàndia) baixen un 0,9%; les oficines de turisme també cauen un 2,1%; i l’ocupació hotelera puja un 2,4%. Per altra banda, creixen un 4,5% els visitants que venen per turoperació (un 22,6% els procedents de mercats llunyans); i un 3,6% ho fan els mòbils actius, mentre que les connexions d’aquests aparells pugen un 48,3%.
Observant l’evolució des del 2012, els turistes que va rebre el país de desembre a abril han crescut un 37,9% (400.000 persones més). També han augmentat les pernoctacions un 32,2%. Camp va posar en relleu que tot plegat sembla indicar que s’està tornant a les xifres d’abans de la crisi, al mateix temps que va assenyalar que tot apunta que s’arribarà a l’objectiu d’assolir els 9 milions de pernoctacions a finals de la legislatura (l’any 2017 la xifra va rondar els 8,7 milions). D’aquesta manera, el ministre de Turisme va afirmar que l’objectiu de cara al futur és continuar creixent moderadament, però que les pernoctacions s’allarguin més dies. “Cal anar oferint més serveis, que siguin de més qualitat i anar incrementant els preus” sense perdre competitivitat, va declarar. Davant les dades, també va posar en relleu que Andorra necessita molts tipus de públics.

Camp es mostra obert a ubicar en un altre indret el Cirque du Soleil, sempre que sigui proper al centre

El ministre de Turisme no veu cap problema a  traslladar l’espectacle del Cirque du Soleil a una altra ubicació, com ara l’aparcament que es farà al costat de la Dama de Gel tal com havia plantejat el Comú d’Andorra la Vella. “Si hi cap, per què no?”, va dir Camp, que va remarcar que l’important és que aquest indret sigui proper al centre de la ciutat. Al mateix temps, va reiterar la necessitat de buscar un espai fix per als esdeveniments, un projecte que hauria de quedar definit en la propera legislatura, va dir.
El titular de Turisme també va explicar que ja s’han tancat la majoria d’acords pels drets d’autor per a l’espectacle Diva. Aquestes negociacions van a càrrec del Cirque du Soleil. S’ha fixat un import màxim de 150.000 euros per cançons d’unes 10 o 12 dives. Si puja més, serà la companyia canadenca qui se n’haurà de fer càrrec i, si és més econòmic, no caldrà assumir la totalitat d’aquesta quantitat. Tot i que algun dels temes s’ha hagut d’eliminar, Camp va dir que hi seran presents els més coneguts des dels 50.

Més inversió en els mercats llunyans

El ministre de Turisme va avançar que el repte de cara als propers anys serà reduir lleugerament la pressió de comunicació i els pressupostos en els mercats propers (principalment Espanya) per poder dedicar un import més elevat en la promoció en mercats més llunyans. Camp va remarcar que en els anys de crisi era important seguir fent aquesta inversió a Espanya perquè el turista tingués present el destí. El moment de reduir el pressupost, però, encara no ha arribat a França, on costa que es percebi el Principat com un destí diferent que no sigui el de compres.

campanya
hivern
previsions
per sota
turistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte