Diari digital d'Andorra Bondia

La capital estudia cedir a l’executiu un terreny d’uns 1.500 m2 al Prat del Rull


Escrit per: 
Redacció


El Comú d’Andorra la Vella vol desenvolupar un pla especial a la zona del Prat del Rull per oferir al Govern una ubicació alternativa per a la nova seu de la justícia i evitar, d’aquesta manera, que els treballs que s’estan fent al carrer Prat de la Creu segueixin el seu curs.

L’operació permetria a la corporació disposar d’una parcel·la d’uns 1.500 metres per a la posterior signatura d’un conveni de cessió de terrenys amb l’executiu, que resta pendent d’analitzar la viabilitat del projecte per decidir l’aturada de les obres en curs i el canvi d’ubicació de les noves instal·lacions judicials.  
El cònsol menor d’Andorra la Vella, Josep Vila, va confirmar ahir que les diverses administracions implicades coincideixen en la voluntat de trobar una nova ubicació a l’edifici, en considerar que l’obra projectada actualment taparia tant el nou Consell General com la Casa de la Vall. Així mateix, el cònsol va afegir que els principals propietaris veuen amb bons ulls que es desenvolupi el pla especial. De moment, la corporació ha parlat amb els tres propietaris més importants, que posseeixen “més del 75 per cent dels terrenys i estan disposats a treballar”. Vila va assenyalar que amb aquest percentatge “ja es podria tirar endavant, però la intenció és parlar amb tots”.

Ubicació dels terrenys
Segons va explicar el cònsol menor, la unitat d’actuació prevista en el Pla d’Urbanisme de la parròquia inclou l’àrea compresa entre l’aparcament i la rotonda de Tobira, l’avinguda de Tarragona entre la baixada del Molí i el carrer del Doctor Vilanova, i el camí del Grau. Així, en el cas que s’hi traslladés la nova seu de la justícia, aquesta quedaria delimitada d’una banda pel riu i de l’altra per la baixada del Molí.
En aquest sentit, Vila va explicar que “es tracta d’un pla que s’hauria d’activar com a pla especial” i va afegir que “el pla ja dibuixa la parcel·la que ha de quedar per al Comú, que seria d’uns 1.500 metres quadrats, tot i que estem mirant si es pot ampliar”.

Optimisme comunal
Malgrat la complexitat de l’operació, el cònsol menor es va mostrar optimista amb la possibilitat que acabi tirant endavant, i va argumentar que “ho hem parlat amb el Govern, que ho veu amb bons ulls, i també comptaria amb el suport de la Sindicatura i de Justícia”.
D’aquesta manera, un cop tancades les negociacions amb els veïns, la decisió dependria en gran part de l’impacte econòmic. “Si es poden assumir els costos i reconduir l’obra executada, crec que tirarà endavant”, va apuntar Vila, que va afegir que s’hauria d’arribar a un acord al més aviat possible, ja que “l’empresa constructora ha de continuar l’obra”.

 

Modificacions paral·leles
L’acord per reubicar la seu de la justícia suposaria també la modificació del projecte de l’edifici administratiu del Comú d’Andorra la Vella. La instal·lació, que es construirà al carrer Prat de la Creu, davant del Consell General, veuria reduïda l’alçada per evitar la contaminació visual, ja que el projecte actual preveu un total de set pisos, mentre que  l’espai on hauria d’anar la seu de la justícia acolliria una plaça. Així, el cònsol menor d’Andorra la Vella va apuntar que caldrà tancar les contraprestacions “perquè el Comú no hi surti perdent”. 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic