Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de la façana de la CASS.
Vista de la façana de la CASS.

La CASS embarga 413.000 euros per cotitzacions i prestacions mèdiques impagades


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La Caixa Andorrana de Seguretat Social ha acordat l'embargament de 72 persones físiques i jurídics pels deutes pendents que tenen amb l'organisme en concepte de cotitzacions, prestacions mèdiques o recàrrecs impagats. Així, segons l'edicte publicat avui al BOPA per la parapública l'import total ascendeix a 412.859,65 euros.

La CASS ha pres l'acord d'embargament després de requerir a les persones assegurades i als empresaris perquè paguessin els deutes pendents. Amb tot, un cop transcorregut el termini d'un mes sense que hagi fet cap ingrés ni tampoc s'hagi pogut localitzar els afectats, s'ha procedit a l'acord d'embargament de béns o drets integrants del patrimoni dels deutors en una quantitat suficient per cobrir l'import dels deutes.

Entre els imports reclamats hi ha petites quantitats, algunes que no arriben a 100 euros i altres que es mouen entre els 200 i els 1.000, però també n'hi ha de molt més altes, superant els 10.000 euros i arribant fins i tot als 32.000.

A partir d'ara es donen 10 dies hàbils perquè els deutors posin en coneixement de la CASS una relació de béns i drets integrants del seu patrimoni en quantia suficient per cobrir l'import dels deutes. En cas que no es faci o sigui de manera defectuosa, la CASS podrà "instar a tercers perquè col·laborin en la identificació d'actius del deutor i també perquè facilitin l'embargament". Els afectats també disposen de d'un mes, a partir de la publicació de l'edicte, per interposar un recurs davant del consell d'administració de la parapública. Amb tot, el recurs no suposa la suspensió de l'execució de l'acord de l'embargament, tret que els deutors aportin garantia suficient per cobrir els deutes.

Andorra
cass
embargament
impagaments
prestacions
cotitzacions
BOPA
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic