Diari digital d'Andorra Bondia
Treballadors de la CASS atenen els assegurats a la planta baixa de la seu de la parapública.
Treballadors de la CASS atenen els assegurats a la planta baixa de la seu de la parapública.

La CASS impulsa un pla de pensió privat per als seus treballadors


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El nou reglament de personal al servei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social preveu un incentiu que no existia, que és el de promoure un pla de pensions privat per al seu personal fix, que ha de ser gestionat per una empresa externa. Des de la CASS asseguren que aquest incentiu equipara els treballadors de la CASS amb les condicions que tenen la resta de treballadors de les empreses públiques. La participació en el pla de pensions és voluntària.

En aquest cas la CASS gestionarà la contractació col·lectiva d’un pla de pensions amb aportació voluntària del treballador i de l’empresa fins a un màxim del 3% de la retribució. La CASS hi aportarà una suma igual a la del partícip i el màxim és el 3% esmentat anteriorment. També recorda la CASS que els seus treballadors no són funcionaris i es regeixen pel codi de relacions laborals. 

L’informe dels actuaris sobre el futur de les pensions de la CASS planteja que es podria fer un pla de pensions per capitalització, públic o no. Però de moment no existeix i s’hauria de crear per llei el funcionament i qui el gestiona, asseguren des de la CASS. Així, doncs, la CASS s’afegeix a la tendència actual que segueixen tant empreses privades com públiques d’oferir als seus treballadors incentius no monetaris en forma de retribucions a plans de pensions. I en el mercat andorrà en aquest moment només n’hi ha de privats. 

El pla de pensions que indica el reglament és privat i s’hauria de fer un concurs per contractar-lo, tal com ja va fer Govern, per exemple. Pel que fa al pla públic de pensions per capitalització, de moment només és una proposta que es troba a l’informe dels actuaris sobre el futur de les pensions.

El nou reglament dels treballadors de la CASS també marca la necessitat de desenvolupar un nou sistema de gestió de l’acompliment en línia amb les necessitats actuals. Fins ara hi havia un sistema de gestió de l’acompliment que venia del reglament de l’any 1968 i que es basava en criteris d’eficiència al treball i d’altres. Ara, amb el nou reglament, es vol aconseguir informació objectiva per a una gestió adequada dels recursos humans, amb una metodologia aplicable com la concreció del cicle de gestió, de les etapes i dels diferents prometiments aplicables que aniran tots recollits en el Manual del sistema de gestió de l’acompliment.

La CASS impulsa un pla de pensió privat per als seus treballadors
Número de vots: 327
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic