Diari digital d'Andorra Bondia
Els treballs s’iniciaran i s’acabaran aquest estiu perquè són senzilles però volen tenir un resultat important.
Els treballs s’iniciaran i s’acabaran aquest estiu perquè són senzilles però volen tenir un resultat important.

La CASS millorarà el servei de tràmits per donar una atenció més ràpida


Escrit per: 
Pepa Gallego

Aquest estiu es preveu que s’executin les obres de remodelació de l’àrea d’atenció al públic, a la planta baixa de l’edifici de la Caixa Andorrana de  Seguretat Social (CASS). Aquest projecte respon a un dels objectius estratègics que s’ha marcat el consell d’administració per tal d’atendre els assegurats amb més celeritat. 
A més de l’espai físic, amb la remodelació es vol aprofitar per potenciar la tramitació en línia a través del portal web de la CASS.  El projecte s’ha fixat l’objectiu de donar més espai perquè tots els tràmits, és a dir, tota l’atenció al públic, es quedi en aquest primer nivell o planta baixa. La nova manera de repartir l’espai vol que la recepció pugui atendre més gent a l’entrada i dirigir-los o informar-los ràpidament. Es pretén millorar i donar més comoditat al flux de persones i a l’espai de l’àrea d’espera i alhora respectar, més encara, la confidencialitat dels tràmits. 
El projecte de reforma d’aquest departament preveu també unes actuacions per millorar la sonoritat, l’entorn del treball i també contempla un pla d’estalvi energètic a través de la modificació de la vidriera exterior de l’edifici. 
Segons informen des de la CASS, “tots els tràmits s’iniciaran a la planta baixa o via internet, i depenent de cadascun d’ells, es tancaran a planta baixa o es derivaran als respectius departaments si és necessari”. La idea “és que els usuaris no donin voltes per l’edifici i que puguin fer el màxim de tràmits en línia”. També informen que si un tràmit s’ha de derivar a un altre departament “es treballarà perquè sigui amb cita prèvia per evitar aglomeracions i esperes”.
Les obres s’iniciaran a l’estiu, que és quan la CASS fa horari intensiu, d’aquesta manera, s’ha plantejat que el gruix dels treballs més molestos es duguin a terme a la tarda per destorbar el mínim possible el servei ofert. Abans que acabi l’estiu es calcula que aquestes obres ja estiguin enllestides perquè el tipus de  reforma que s’ha de dur a terme no requereix gaire temps. 
Ara per ara, des de la CASS no s’ha volgut donar informació sobre el cost que poden suposar els treballs, perquè “el concurs està obert i preferim no donar xifres per no influenciar els licitadors”. Es preveu que l’adjudicació es faci pública al maig. La licitació del concurs públic nacional per a la remodelació de l’àrea d’atenció al públic va ser un dels acords del darrer del consell d’administració, el 26 de març, entre altres concursos. 

Els malalts hepàtics podran fer-se el FibroScan al Principat

El darrer consell d’administració de la CASS també va aprovar  la inclusió de la prova elastografia ultrasonogràfica hepàtica per als pacients afectats per malalties hepàtiques cròniques, que a partir d’ara es podrà fer a Andorra, més en concret al Centre Diagnòstic del doctor Farràs. 
L’elastografia de transició o FibroScan és una tècnica d’exploració novedosa, incruenta, senzilla i ràpida que permet millorar el diagnòstic i seguiment evolutiu de la fibrosi hepàtica sense necessitat de realitzar cap biòpsia. 
La fibrosi és un component essencial d’aquelles malalties hepàtiques cròniques que produeixen complicacions a llarg termini, com la cirrosi. D’aquesta forma, conèixer el grau de fibrosi ajuda a establir el pronòstic d’una malaltia hepàtica. 
A diferència de la biopsia, l’elastografia no té cap tipus d’efecte secundari ni risc per al pacient. De fet, la prova dura uns quinze minuts, no requereix anestèsia i és indolora. 
Per a la realització de la prova s’utilitza un dispositiu similar a un micròfon, que es col·loca a sota de les costelles del costat dret del tòrax, allà on hi ha la superfície hepàtica. Aquest dispositiu emet una ona vibratòria, la transmissió de la qual es realitza mitjançant ultrasons, amb això s’obté una estimulació de l’elasticitat hepàtica que guarda relació amb el grau de fibrosi. A menor elasticitat, major fibrosi. 
Els malalts hepàtics que fins ara havien de desplaçar-se fora de les nostres fronteres a fer-se aquesta prova, ara ho podran fer aquí al Principat. Això, però, no tindrà repercussió econòmica significativa per a la CASS, segons han assegurat des de la Seguretat Social, ja que si fins ara es pagaven les proves practicades en altres centres convencionats d’altres països, ara es faran i es pagaran aquí al Principat. 
Aquesta prova ha demostrat la seva efectivitat en la valoració de la desestructuració hepàtica en casos d’hepatitis C i en algunes altres patologies hepàtiques.

cass
Tràmits
obres
servei
Atenció
públic
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic