Diari digital d'Andorra Bondia
La CASS presentarà una demanda pels deutes prescrits a la Batllia
La CASS presentarà una demanda pels deutes prescrits a la Batllia

La CASS presentarà una demanda pels deutes prescrits a la Batllia


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Seguint el camí obert per les administracions comunals el 2011, quan van recórrer al Tribunal Superior per reclamar el cobrament dels deutes prescrits a la Batllia, la Caixa Andorrana de Seguretat Social presentarà també una demanda administrativa pels deutes prescrits judicialment.
Així ho va acordar en la reunió d’ahir el consell d’administració de la CASS, després de la qual va fer públic un comunicat en què informava de l’acord per “iniciar el procediment en vista a presentar una demanda de responsabilitat administrativa per la manca d’activitat de la Batllia que ha suposat un perjudici a la Caixa Andorrana de Seguretat Social a l’hora de reclamar deutes que es troben prescrits”.
Tot i aquesta decisió de presentar una demanda de responsabilitat, des de la CASS no es va precisar quina ha estat concretament la quantia global d’aquests deutes prescrits i per tant el perjudici causat pels diners que hauria deixat d’ingressar.
D’altra banda, el consell d’administració de la parapública també va estudiar, i hi va donar el vistiplau, les simulacions realitzades pels actuaris d’Actense, que serviran de base per fer propostes per millorar la sostenibilitat del sistema de pensions de jubilació. En aquest sentit, la CASS va informar que aquestes propostes seran trameses al Govern al mes de setembre.
En la reunió es va acordar també la contractació d’una administrativa per cobrir una vacant a l’àrea de prestacions sanitàries, així com tota una sèrie de millores internes en els procediments de l’àrea de control administratiu.
Finalment, el consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social va acordar adjudicar a les empreses Tècniques d’Avantguarda SL i Riba i Carod Associats Solucions Informàtiques SL la contractació de dos recursos tècnics per a l’àrea de desenvolupament, dins del departament de sistemes d’infor­mació.

cass
demanda
Batllia
deutes prescrits
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic