Diari digital d'Andorra Bondia
La CASS prorroga tres mesos el conveni amb el Col·legi de Metges
La CASS prorroga tres mesos el conveni amb el Col·legi de Metges

La CASS prorroga tres mesos el conveni amb el Col·legi de Metges


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i el Col·legi de Metges han acordat prorrogar tres mesos el conveni entre les dues entitats i dotar-se així d’un termini de “temps suficient” per negociar i tancar el nou conveni, segons va anunciar ahir la parapública en un comunicat, en què incideix que el nou acord persegueix “adaptar” les relacions entre els metges i la CASS al “nou escenari definit per la reforma sanitària”. 
En aquest sentit, el director de Comunicació, Relació amb l’Assegurat i Mètodes de la parapública, David Caubet, va negar que hi hagués hagut cap mena de precipitació de la CASS a l’hora de denunciar el conveni actual el novembre passat i va destacar que “es tracta únicament d’una eina necessària per iniciar la negociació”, ja que en cas de no fer-ho “el conveni es renova tàcitament i s’ha volgut evitar que s’allargués un any”.
Així mateix, Caubet, que va voler traslladar un missatge de tranquil·litat als ciutadans i va assegurar que les negociacions entre la Seguretat Social i els metges “no els afectaran de cap manera” i que la parapública, “com no pot ser de cap altra manera, seguirà donant cobertura i es continuaran pagant els actes mèdics”, va recordar que es tracta d’un assumpte  “complex” ja que hi ha més interlocutors en la negociació.
En aquesta línia, el directiu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social va explicar que s’ha d’acabar de resoldre la situació dels metges liberals amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), aspecte que queda pendent abans de poder tancar el conveni entre el SAAS i la CASS, un acord que “es vol tancar primer” que el conveni entre la Seguretat Social i els metges.
Precisament, respecte a l’acord amb el SAAS Caubet va avançar que ja “està bastant avançat”, de manera que es podria signar en un termini relativament breu de temps. Posteriorment, s’afrontarà la negociació amb el Col·legi de Metges per tancar el nou conveni amb la idea que es pugui signar un cop acabats aquests tres mesos de pròrroga de l’acord actual. “La voluntat és que el conveni no s’allargui en el temps”, va assegurar Caubet, que va precisar que la parapública ja disposa d’un esborrany del text que, un cop rebi el vistiplau del consell d’administració de la CASS, es posarà damunt la taula per negociar-lo amb el Col·legi de Metges.
Així mateix, el director de Comunicació, Relació amb l’Assegurat i Mètodes de la CASS, que va insistir que el nou acord amb el col·lectiu mèdic seguirà l’objectiu que es persegueix amb la reforma de fer “un sistema més racional i més sostenible garantint a la vegada la millor qualitat assistencial”, va treure importància al fet que encara no s’hagi aprovat la història clínica compartida, ja a tràmit parlamentari, ni el projecte del metge de referència.
“El conveni es pot tancar igualment”, va assegurar Caubet, que va recordar que un cop es doni llum verda a aquestes iniciatives o a d’altres que en puguin comportar una modificació sempre es pot fer una ampliació de l’acord o un altre conveni nou.

cass
SAAS
conveni
Col·legi de Metges
David Caubet
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic