Diari digital d'Andorra Bondia
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.

La CASS recorda el termini d'un any per sol·licitar la pensió de viduïtat temporal


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha fet públic un comunicat per informar els afiliats de les condicions per a sol·licitar la pensió de viduïtat temporal.

En aquest sentit, la parapública recorda que la disposició transitìoria primera de la Llei del pressupost per a l'exercici 2021 estableix que les persones vídues de menys de 50 anys al moment de defunció de la seva parella, o bé d'entre 50 i 55 anys sense pensió de viduïtat vitalícia, poden sol·licitar la pensió de viduïtat temporal si la personea difunta acreditava el requisit de 15 anys de cotització a la branca general i a la branca de jubilació, o bé els requisits legals de cotització establerts en funció de l'edat de la persona difunta.

Així la CASS, que remarca que aquesta disposició és aplicable a les defuncions posteriors a l’1 de novembre del 2009 si es compleixen els requisits previstos, recorda que les persones interessades disposen fins al 8 de gener del 2022 per presentar aquesta sol·licitud (CASS-0192), que es pot trobar al web de la parapública. El reconeixement de la prestació tiundrà efecte a comptar del dia de presentació de la sol·licitud, tràmit que s'ha de fer amb cita prèvia.

cass
recorda
termini
any
sol·licitar
pensió
viduïtat
temporal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte