Diari digital d'Andorra Bondia
La façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).
La façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

La CASS registra un descens dels ingressos de l’1,1%


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Agències

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) s'ha reunit avui per aprovar els estats financers i la liquidació de comptes del tercer trimestre de l’any. En conjunt, tant els ingressos per cotitzacions de la branca general com els ingressos per cotitzacions de la branca jubilació han baixat un 1,1% respecte al tercer trimestre del 2020, mentre que les despeses per prestacions han augmentat un 8,2% a la branca general i un 8,1% a la branca jubilació. Pel que fa als beneficiaris del sistema, el nombre d’assalariats ha disminuït un 6,8% respecte al tercer trimestre de l’any. Els treballadors per compte propi, en canvi, han augmentat un 7,9%.  

Els estats financers de la CASS corresponents al tercer trimestre del 2021 mostren que el total d’ingressos per cotitzacions dels assalariats i dels treballadors per compte propi ascendeixen a 91,2 milions d’euros. D’altra banda, els ingressos per cotitzacions de prestacions econòmiques de la CASS, pensions i baixes, han estat de 9,6 milions d’euros.

Pel que fa a les despeses de la branca general, l’augment més important s’ha produït en concepte de prestacions sanitàries. En concret, han ascendit a 82 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 17,4% respecte al tercer trimestre del 2020.

Finalment, a la branca de jubilació els ingressos per cotitzacions d’assalariats i treballadors per compte propi han ascendit a 102,5 milions d’euros. El Govern a més ha fet una transferència de 4,4 milions d’euros per a les pensions no contributives.

cass
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic