Diari digital d'Andorra Bondia

La central de compres de les Valls del Nord permet un estalvi del 40%


Escrit per: 
Redacció

La central de compres mancomunada entre Ordino i la Massana ha suposat un estalvi del 40%, tal com han assenyalat. Cal recordar que aquesta central es va posar en funcionament ara fa un any amb el doble objectiu de racionalitzar la despesa i guanyar en coherència i transparència.

Els responsables d’aquest servei de les dues parròquies són els encarregats de fer l’estudi i la programació de les necessitats de cada corporació i també el seguiment i l’avaluació de la gestió de les adquisicions. La seva tasca consisteix a fer les comandes de tots els departaments, demanar pressupostos a les empreses i coordinar els concursos conjunts entre els dos comuns. És una feina que requereix molt rigor i molta previsió, perquè han de garantir que cap departament no es quedi sense material.
Cal assenyalar que les despeses s’han aconseguit reduir sobretot en els rètols d’obra, amb un estalvi del 88%; les bústies, amb un estalvi del 74%, i els articles de treta de neu, amb un 71%. Hi ha molts altres articles en què s’ha registrat un estalvi destacat, com ara els contenidors, amb un 55%, i les flors de temporada, amb un 71%. En altres tipus de materials la rebaixa ha estat més modesta, com per exemple en el material d’oficina, amb un 9% menys de despeses, però el cert és que s’ha aconseguit disminuir el cost de totes les comandes.
A banda del bon balanç econòmic, la central de compres també ha permès guanyar en coherència, ja que s’ha homogeneïtzat els articles que utilitzen els treballadors dels dos comuns, segons van assenyalar. A més, els responsables promouen totes les mesures necessàries per aconseguir més eficàcia i eficiència, uniformitat i funcionalitat en les compres i els subministraments. Així, es pot fer compres de lots importants de material i disposar d’un estoc, que va a càrrec del proveïdor. Els dos comuns continuaran treballant per intentar reduir la despesa encara més, segons han exposat.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic