Diari digital d'Andorra Bondia
Ordino Arcalís va assolir 1.350 esquiadors per dia de mitjana.
Ordino Arcalís va assolir 1.350 esquiadors per dia de mitjana.

La Covid-19 trunca la tendència de creixement d’Ordino Arcalís


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ordino Arcalís

L’estació d’Ordino Arcalís fa balanç d’una temporada amb 119 dies d’obertura, que va cloure el 13 de març a causa de la pandèmia de la Covid-19. Una temporada que es va iniciar el 16 de novembre, la més precoç dels darrers anys, que havia d’allargar-se fins al 3 de maig, i que hauria sumat 170 dies d’esquí (finalment van ser 51 dies menys). Les dades fins al 14 de març, data en què es va produir el tancament anticipat provocat per la COVID-19, indiquen que les xifres eren positives tant pel que a fa a nombre d’esquiadors, com amb relació a la facturació. Així, s’han assolit 161.522 dies d’esquí, el que representa un lleuger augment respecte a l’any anterior amb les mateixes dates, si bé l’any passat es va a arribar a prop de 200.000 dies d’esquí, amb 151 jornades. 

Tot i que l'hivern 2019-2020 a l’estació ordinenca ha estat escàs quant a precipitacions, els indicadors s’han mantingut en una tendència positiva, sent els més sòlids els relatius a la venda de forfets, serveis d’escola i despesa en restauració. D’aquesta manera, Ordino Arcalís ha tancat la temporada d’hivern amb unes xifres lleugerament superiors a les registrades en la temporada 2018-2019, si es compara en percentatges fins a la mateixa data. Això demostra un bon comportament dels mercats, amb una forta fidelització pel que fa als esquiadors de proximitat (Catalunya i Sud de França) i al públic intern, que ha crescut aquesta temporada, i que representen el 76% dels visitants. La resta de visitants provenen de l’estat espanyol i Portugal (18%), Regne Unit, Irlanda, Rússia i Ucraïna (3%) i d’altres llocs (3%).

Les xifres definitives confirmen aquesta tendència de creixement sostingut i estable, amb una mitjana de 1.350 esquiadors per dia d’instal·lació oberta, confirmant que la temporada ha estat una de les millors dels últims anys, en referència a afluència i facturació. Segons l'estació, aquest creixement està justificat per la projecció i promoció comercial conjunta amb Grandvalira Resorts, i per les inversions fetes en els últims anys. Enguany s’ha obert una nova pista, el Clot, a la zona de la Coma. Paral·lelament al creixement de l'ocupació també ha crescut l'activitat a l'escola d'esquí i d'snowboard així com els ingressos en restauració. 

El balanç global en termes generals és molt satisfactori, l’objectiu sempre ha estat continuar garantint que Ordino Arcalís una de les millors destinacions i productes de neu i muntanya dels Pirineus. Així ho demostren les dades que es desprenen de les enquestes de satisfacció realitzades als clients: el 100% recomana l’estació. A més, l’índex de satisfacció global se situa en un 8,61, i la puntuació que obté restauració és de 8,28, com a un dels serveis millor valorats. 

La comunicació amb els clients ha estat clau en una temporada on s’integraven sistemes amb Grandvalira Resorts. Així, la web ha registrat prop de 700.000 visites, i l’App 2.700 descàrregues. Les xarxes socials  (Instagram + Facebook + Twitter), sumen prop de 64.000 seguidors. 

Quant als esdeveniments esportius, des del domini es destaquen el relleu organitzatiu que ha tingut el XXVIII Trofeu Borrufa i la prova de Freeride World Tour.

De cara a l'estiu

Davant l’excepcionalitat de la situació, l’estació treballa amb la possibilitat d’obrir un part de les activitats durant la temporada d’estiu. De tota manera, consideren que cal estudiar totes les circumstàncies i la decisió es prendrà d’acord amb criteris sanitaris, respectant sempre les directrius del Govern.

Covid-19
tendència
creixement
Ordino Arcalís
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic