Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Fernández, Josep Pol i David Fraissinet van presentar la ‘Memòria 2018’ de la Creu Roja Andorra a la seu social.
Jordi Fernández, Josep Pol i David Fraissinet van presentar la ‘Memòria 2018’ de la Creu Roja Andorra a la seu social.

La Creu Roja Andorrana atén més de 10.000 persones el 2018


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La Creu Roja Andorrana va atendre el 2018 més de 10.000 persones. Ho va fer gràcies a  185 voluntaris que van realitzar més de 12.000 hores de servei. Aquestes són les dades que va facilitar el seu president, Josep Pol, en la presentació de la memòria de l’any passat, que va tenir lloc abans de l’assemblea ordinària que es va celebrar ahir al vespre. 

Pol va destacar “l’esforç de comunicació” que ha realitzat l’entitat els darrers temps, la qual cosa ha fet que l’augment de socis durant l’any passat fos de 899, de manera que van tancar l’any amb 2.306 que van aportar prop de 132.000 euros. En aquest sentit, el president va afirmar que “com més socis tinguem, més podrem revertir els nostres serveis a la societat andorrana”. Aquesta és la seva font més important d’ingressos, a més de la loteria del Sorteig d’Or, amb la qual van recaptar 134.000 euros. També va comentar que havien rebut un pis per una herència i que l’utilitzen per a acollides puntuals de persones vulnerables i per hostatjar voluntaris de la Creu Roja d’altres països.
Pel que fa als reptes de futur de l’entitat, Pol va assenyalar el d’“augmentar totes les xifres” per poder arribar a més persones, sobretot quant al servei de teleassistència i detectar les vulnerabilitats. També va apuntar que l’any que ve l’entitat celebra el seu 40è aniversari de constitució al Principat. 
El nou director general, Jordi Fernández, que s’ha incorporat en el càrrec aquesta setmana però que porta més de 30 anys fent de voluntari, va presentar alguns dels serveis estrella de la institució. Així, va comentar que el de Teleatenció Domiciliària (TAD), amb 420 usuaris, s’ha multiplicat per dos els darrers 10 anys. També va posar l’accent en els vuit desfibril·ladors que han instal·lat i quatre més que han estat cedits a diversos punts del país. Fernández va aprofitar l’ocasió per explicar que estan en converses amb el Comú d’Andorra la Vella per establir-hi un conveni i poder dotar la parròquia amb més de deu. Un altre dels serveis que va subratllar és el del transport sociosanitari, que va registrar 10.543 viatges el 2018. Quant a l’aspecte formatiu, va destacar les 182 formacions realitzades, que van comptar amb l’assistència de 3.000 alumnes. Les donacions de sang va ser un altre dels capítols que va esmentar, perquè en les quatre campanyes desenvolupades durant el 2018 van sumar un total de 993 donants, dels quals 311 van ser nous. Els serveis i activitats vinculades al socorrisme han estat les que han registrat el major nombre d’hores voluntàries, principalment arran de l’augment dels serveis preventius, 125 realitzats  l’any passat d’entre els quals, les actuacions d’emergències, a nivell nacional i internacional, com ara l’incendi dels Serradells o la intervenció durant els aiguats de Carcassona.
Per la seva banda, el vicepresident de la Creu Roja Andorrana, David Fraissinet, va ressaltar el servei de cooperació internacional realitzat a Montenegro, col·laborant en l’acollida d’uns 5.000 immigrants. També va subratllar l’estreta col·laboració que tenen amb la Creu Roja espanyola i francesa i va anunciar que el 2020 Andorra acollirà la trobada internacional de la Creu Roja de petits estats. Segons el vicepresident, “hi ha una sensibilitat social molt important a Andorra i la gent dona molt”. 

Els joves demanen que el projecte Grandalla s’exporti

El projecte Grandalla és una iniciativa de la Creu Roja Andorrana que enguany va celebrar la seva segona edició a principis de maig. La responsable de Joventut de la Creu Roja Andorrana, Yaiza Ortega, va ser l’encarregada de vetllar per l’organització de la trobada,  que va aplegar una vintena de joves d’Espanya, França, Itàlia, Luxemburg, Marroc, Suïssa i Andorra. A més de l’intercanvi d’experiències, l’objectiu va ser “donar-nos a conèixer com a país i en la tasca que fem com a Creu Roja”, diu Ortega. La valoració dels joves que hi han participat enguany és tan positiva, remarca, que hi ha hagut peticions perquè el projecte s’exporti a altres països i creixin els lligams entre els voluntaris de diverses nacionalitats i es puguin conèixer realitats diferents.

creu roja andorrana
10.000 persones
2018

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte