Diari digital d'Andorra Bondia
185 persones van realitzar el 2018 tasques de voluntariat a la Creu Roja.
185 persones van realitzar el 2018 tasques de voluntariat a la Creu Roja.

La Creu Roja Andorrana dona suports puntuals a 315 usuaris durant el 2018


Escrit per: 
M. P. A. / FOTO: J. G.

La tasca de la Creu Roja Andorrana és força coneguda sobretot per les campanyes de donació de sang que realitza al llarg de l’any, pel servei de socorrisme, de teleatenció domiciliària i pel transport sanitari, però també efectua altres tipus d’atencions, tal com recull en la Memòria d’activitats de l’any passat. Així, dins l’àrea d’intervenció social, fa el que anomena prestacions puntuals, com ara ajudes per a àpats i productes de primera necessitat, per al transport públic nacional o internacional, parafarmàcia i material escolar, entre d’altres. El 2018 es van beneficiar d’aquestes ajudes dotze persones i va destinar a aquestes situacions un total de 1.449,75 euros. 

Els voluntaris de la Creu Roja també van fer acompanyaments i seguiments que s’encaminen a facilitar el dia a dia a les persones o entitats que ho sol·licitin i requereixin un suport d’origen majoritàriament puntual i inesperat com ara acompanyar a metges, a fer la compra, a gestionar algun tràmit, entre d’altres. L’any passat 49 voluntaris van atendre 315 usuaris.
Dintre d’aquesta mateixa àrea, el servei de suport social  va donar atenció personalitzada a 39 persones. Es tracta d’una prestació que inclou informació, orientació, derivació i suport emocional adequats a cadascuna de les necessitats. 
Pel que fa al programa d’orientació laboral, durant el 2018 es van atendre cinc nous participants i es va fer seguiment a deu persones que ja eren usuàries d’aquest programa. Dins d’aquest àmbit, l’entitat també promou la reinserció laboral integrant al seu equip de treball persones en recerca de feina inclosos en programes d’ocupació com el que té l’Agència de Treball amb suport de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell o el programa d’inserció laboral que ofereix el Servei d’Ocupació. L’any passat van ser tres les persones que s’hi van integrar. 
 L’entitat també participa en diferents accions de promoció del treball com són els programes d’estades formatives dels diferents sistemes educatius del país i en accions promogudes per altres entitats. En total, van ser 28 els usuaris d’aquestes estades formatives. També va donar suport educatiu a tres persones que requerien reforç en l’aprenentatge de matèries com ara la llengua catalana, llengua espanyola, ciències, física i química i matemàtiques. 

 

 

Creu Roja
suport puntual
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic