Diari digital d'Andorra Bondia
La Creu Roja requerirà més recursos per al nou punt de trobada familiar
La Creu Roja requerirà més recursos per al nou punt de trobada familiar

La Creu Roja requerirà més recursos per al nou punt de trobada familiar


Escrit per: 
Pepa Gallego

De cara al 2018, Creu Roja s’ha plantejat diferents projectes nous i d’altres que vol modificar i millorar. Entre els més destacats, hi ha el de treballar per fer realitat aquell espai que el ministeri d’Afers Socials ja va avançar i que s’anomena punt de trobada familiar. La intenció és prevenir la conflictivitat que sorgeix en les relacions familiars i, especialment, en el compliment del règim de visites de fills víctimes de casos de violència de gènere o implicats en processos de separació i divorci dels progenitors. Per això, l’àrea de Polítiques d’Igualtat i la d’atenció a la infància i l’adolescència vol impulsar, de la mà de la Creu Roja, aquest servei. 
“És molt important i fa falta, és una necessitat i, per això, volem actuar-hi”, va dir el director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó. La Creu Roja oferirà la part tècnica, ja que, en contacte amb la Creu Roja Catalunya, poden treballar conjuntament tenint en compte que l’entitat catalana fa molts anys que gestiona el punt de trobada a Catalunya. “I el que podem fer és nodrir-nos de les seves experiències i formació i desenvolupar-les en les necessitats que es tenen aquí”, va dir Llansó.  El director de la Creu Roja Andorrana destaca que “és complicat crear el centre, per la regulació i també perquè calen recursos, professionals ben qualificats”. 
L’altre projecte que volen encetar de cara a l’any vinent, si es té disponibilitat econòmica, és  el telèfon de l’esperança. “Consisteix en un servei que ofereix un número de telèfon per a tota persona que se sent sola i necessita parlar amb algú per explicar els seus neguits i les seves angoixes o que, pel fet de passar moltes hores sola a casa, només vol parlar amb algú”, va explicar Llansó. El director remarca que per aquest servei calen recursos econòmics, ja que la idea és  que funcioni de la manera més òptima possible, que hauria de ser les 24 hores dels 365 dies de l’any.
L’altre projecte que es vol millorar és la teleassistència domiciliària. L’objectiu és fer anar més enllà el penjoll que, en cas de socors, prem la persona que el porta perquè la Creu Roja sàpiga on es troba i pugui comunicar-s’hi. De moment, és un sistema que funciona des de casa, però el que s’està estudiant és la manera tecnològica de fer que també funcioni a fora de la llar. Llansó va remarcar que la societat canvia i també les seves necessitats i, per aquest motiu, els projectes s’hi han d’anar adaptant. Per tot això, la idea és tirar endavant aquests tres projectes l’any vinent. El primer impuls que es vol donar és a través de la primera subhasta de la Creu Roja del proper dimecres. 
Actualment la plantilla de la Creu Roja compta amb 18 assalariats i uns 200 voluntaris. Si entren els nous projectes, caldran molts més recursos.   

 

 

Jordi Llansó: “És una subhasta que no vol ser elitista, volem arribar a tothom”

Demà, dimecres, a les 19.30 hores i a la sala d’actes de la central de Morabanc, es fa la primera subhasta benèfica que organitza la Creu Roja Andorrana. Per què aquesta nova iniciativa?

Bàsicament, perquè la Creu Roja, per tirar endavant i realitzar els projectes, en aquest cas, de caire social, necessita recursos econòmics.Amb la subhasta, vam pensar que podíem aconseguir dos objectius. D’una banda, arribar a tothom que vulgui contribuir a ajudar la Creu Roja des del punt de vista social; i, de l’altra, poder treure un profit econòmic per plasmar els nostres projectes socials i donar visibilitat a la Creu Roja. 

Els projectes socials són el punt de trobada familiar, la teleassistència millorada i el telèfon de l’esperança, però quines expectatives teniu de recaptació, tenint en compte que la diferència del preu inicial al final serà ingrés vostre?
No hem fet un projecte pensant en la recaptació que podem tenir al final. El que fem és un esforç per arribar a tot el públic. Evidentment, com més recaptem, més projectes podrem tirar endavant i amb més fermesa. 

Parlem del contingut de la subhasta. Destacaria alguna d’aquestes obres?
Vull destacar que són tres galeries del país, Marcs Estil, el Troc i Pilar Riberaygua. Morabanc ens proporciona l’espai i la subhastadora és la periodista Rosa Alberch. Pel que fa a les obres, no en destacaré cap, però el que sí que vull dir és que la gent vagi a veure-les perquè s’han de veure in situ, ja que n’hi ha que són espectaculars. Ho poden fer durant el dia, des de les nou del matí fins a les set de la tarda.

Hi ha obres de poc més de 100 euros, però n’hi ha d’altres que gairebé arriben als 4.000.
És una subhasta oberta a tots els públics, perquè així tens més possibilitat que vingui tot tipus de persona, sense fer cap selecció, i perquè tampoc volem que sigui una subhasta elitista. 

Es parla de la primera subhasta de la Creu Roja. Diuen que és la primera perquè pensen en una segona, o dependrà de l’èxit?
Dependrà de l’èxit. Hi ha moltes altres accions que podem fer per arribar a la societat i que ens puguin ajudar, i aquesta n’és una. La gent pot acudir directament o, si ho vol, poden fer la inscripció prèvia per telèfon al 808225 o per correu electrònic a administració@creuroja.ad

Creu Roja
recursos
Punt
trobada familiar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte